Antena 3 CNN International News Doza booster Moderna crește nivelul de anticorpi împotriva Omicron

Doza booster Moderna crește nivelul de anticorpi împotriva Omicron

Compania Moderna a anunțat luni că datele preliminare sugerează că injecția sa de rapel cu jumătate de doză a crescut nivelul de anticorpi împotriva variantei de coronavirus Omicron - iar o doză mai mare de rapel crește și mai mult nivelul de anticorpi.

Doza booster Moderna crește nivelul de anticorpi împotriva Omicron
Sursa foto: hepta
de Alexandra Ionescu    |    20 Dec 2021   •   18:53

În prezent, rapelul Moderna se administrează în doză de 50 de micrograme. Anunțul companiei a menționat că această doză a crescut nivelul de anticorpi de 37 de ori, în comparație cu nivelurile observate atunci când o persoană complet vaccinată nu primește un rapel, iar o doză de 100 de micrograme a crescut nivelul de anticorpi de 83 de ori.

Rămâne neclar ce înseamnă aceste creșteri în ceea ce privește cât de bine funcționează clinic dozele de rapel împotriva Omicron.

Dar în declarația companiei, CEO-ul Stéphane Bancel a spus că datele sunt liniștitoare.

„Creșterea dramatică a cazurilor de COVID-19 din varianta Omicron este îngrijorătoare pentru toți. Cu toate acestea, aceste date care arată că boosterul autorizat în prezent Moderna COVID-19 poate crește nivelurile de anticorpi neutralizanți de 37 de ori. ”, a spus Bancel.

Directorii executivi ar trebui să impună rapeluli înainte de a se întoarce angajații de birou, spune Andy Slavitt

„Pentru a răspunde acestei variante foarte transmisibile, Moderna va continua să avanseze rapid un candidat de rapel specific Omicron în testarea clinică în cazul în care va fi necesar în viitor”

Acum este de latitudinea autorităților de sănătate publică din SUA să ia în considerare dacă rapelul vaccinului Moderna împotriva coronavirusului ar trebui administrat într-o doză mai mare, a declarat luni Dr. Stephen Hoge, președintele companiei.

„Decizia de a distribui 100 de micrograme sau o doză mai mare le aparține agențiilor de sănătate publică în acest moment. Noi doar furnizăm datele și, evident, le vom împărtăși tuturor, astfel încât să poată lua această hotărâre”, Hoge. spus în timpul unei conferințe.

Purtătorul de cuvânt al Moderna, Colleen Hussey, a confirmat luni pentru CNN, într-o declarație trimisă prin e-mail, că compania „partajează datele cu autoritățile de reglementare, pe măsură ce acestea încep să evalueze dacă trebuie făcute modificări la amplificatoarele autorizate”.

Actualul rapel de vaccin împotriva coronavirusului de la Moderna este autorizat pentru utilizare de urgență pentru persoanele cu vârsta de 18 ani și peste în Statele Unite și administrat sub formă de jumătate de doză la 50 de micrograme și este autorizat la doza de 100 de micrograme pentru persoanele care sunt imunodeprimate sever, se menționează în comunicat.

Potrivit Centrului  pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA, aproximativ 32% dintre adulții complet vaccinați - aproape 60 de milioane de oameni - au primit o doză de rapel. Peste 26,7 milioane dintre ei au primit un booster Moderna, potrivit datelor CDC.

Separat, „vom continua să avansăm un booster specific Omicron în studiile clinice la începutul lui 2022”, a spus Hoge luni.

Injecțiile de rapel COVID-19 pot ajuta la îmbunătățirea protecției împotriva variantei de coronavirus Omicron și nu este nevoie de o doză de rapel specifică variantei în acest moment, a declarat săptămâna trecută dr. Anthony Fauci, directorul Institutului Național de Alergie și Boli Infecțioase. .

„Au fost făcute o serie de studii în toată țara și în lume pentru a arunca o privire asupra modului în care ne putem pregăti în contextul vaccinărilor”, a spus Fauci.

„Mesajul rămâne clar: dacă nu sunteți vaccinat, vaccinați-vă”, a adăugat Fauci. „Și în special în ceea e privește Omicron, dacă ești complet vaccinat, fă-ți o injecție de rapel.”

×
Subiecte în articol: Moderna omicron COVID-19 booster anticorpi
Parteneri
România, de 20 de ani în NATO. Mesajul premierului Marcel Ciolacu
x close