Antena 3 CNN International News CEO Twitter: Elon Musk nu se va alătura consiliului Twitter

CEO Twitter: Elon Musk nu se va alătura consiliului Twitter

CEO-ul Tesla, Elon Musk, care a cumpărat recent un pachet mare de acțiuni la Twitter, a decis să nu se alăture consiliului de administrație al companiei de social media.

CEO Twitter: Elon Musk nu se va alătura consiliului Twitter
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    11 Apr 2022   •   09:03

CEO-ul Twitter, Parag Agrawal, a postat știrea pe Twitter duminică seară.

„Numirea lui Elon în consiliu urma să devină efectivă oficial în 4/9, dar Elon a spus în aceeași dimineață că nu se va mai alătura consiliului”, a spus Agrawal în tweet.

"Cred că așa este cel mai bine. Avem și vom aprecia întotdeauna contribuția acționarilor noștri, indiferent dacă aceștia sunt sau nu în consiliul nostru de administrație. Elon este cel mai mare acționar al nostru și vom rămâne deschiși la contribuția lui."

Un purtător de cuvânt Twitter a confirmat că Musk a decis să nu se alăture consiliului de administrație Twitter și s-a referit la declarația lui Agrawal.

Anunțul are loc la aproximativ o săptămână după ce Twitter (TWTR) a declarat într-un dosar de reglementare că intenționează să-l numească pe CEO-ul Tesla și SpaceX în consiliul său pentru un mandat care se încheie în 2024.

Musk a dezvăluit recent că a cumpărat un pachet de peste 9% din acțiunile Twitter, făcându-l cel mai mare acționar al companiei. Ca parte a acordului pentru ca Musk să se alăture consiliului de administrație, CEO-ul Tesla a fost de acord să nu achiziționeze mai mult de 14,9% din acțiunile companiei cât timp el rămâne în consiliu.

Acțiunile lui Tesla au crescut după ce achiziția sa inițială a fost dezvăluită.

Când a apărut vestea despre numirea lui în consiliu, Musk a postat pe Twitter că „așteaptă cu nerăbdare să lucreze cu consiliul Parag și Twitter pentru a aduce îmbunătățiri semnificative Twitter în următoarele luni!”

Nu este complet clar ce îmbunătățiri a avut în vedere Musk. În ultimele săptămâni, Musk a sugerat pe Twitter că platforma nu permite o exprimare suficientă liberă și a spus că ar trebui să-și facă algoritmul open source.

De asemenea, el și-a întrebat urmăritorii săptămâna trecută dacă „vor un buton de editare”.

Musk nu a postat pe Twitter despre decizia sa. CNN Business a contactat Tesla (TSLA) pentru comentarii.

×
Subiecte în articol: Twitter Elon Musk consiliu tesla
Parteneri
Sondaj pentru Primăria Capitalei. Candidaţii care pierd voturi
x close