Antena 3 CNN International News Trupele ucrainene încearcă să finalizeze încercuirea unităților rusești din Lyman

Trupele ucrainene încearcă să finalizeze încercuirea unităților rusești din Lyman

Armata ucraineană a anunțat că trupele sale încearcă să finalizeze încercuirea forțelor rusești în zona Lyman din Donețk.

Trupele ucrainene încearcă să finalizeze încercuirea unităților rusești din Lyman
Sursa foto: Profimedia
de Alexandra Dima    |    30 Sep 2022   •   16:54

"Trupele noastre încearcă să finalizeze încercuirea unui grup de trupe rusești în direcția Lyman. Rușii vor să plece de acolo. Noi îi lovim cu tot felul de arme", a declarat pentru CNN Serhii Cherevatyi, purtătorul de cuvânt al grupării estice a forțelor ucrainene.

Lyman este situat la est de Sloviansk, care este ocupat de forțele rusești de mai multe luni. În ultimele două săptămâni, forțele ucrainene au avansat dinspre nord, sud și vest, sporind treptat controlul asupra zonei.

"În special, aproape toate rutele prin care se aprovizionau cu arme, echipamente și personal au fost luate sub controlul nostru", a declarat Cherevatyi. "Există multe videoclipuri în care este instalat steagul ucrainean. Numai după măsurile de stabilizare - verificarea prezenței forțelor inamice, a minelor etc. - numai atunci putem confirma oficial" eliberarea lor, a mai spus el.

Cherevatyi a declarat că unitățile ruse din zonă - care totalizează aproximativ 5.000 de oameni, potrivit diferitelor estimări - includ ceea ce el a numit "militari mai profesioniști și mai motivați", dar a adăugat că "generalii ucraineni, căliți de opt ani de război, ofițerii de stat major ucraineni, sunt mult mai pricepuți în planificarea unor astfel de operațiuni".

×
Subiecte în articol: Ucraina
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close