Antena 3 CNN International News Fundașul de la West Ham United, Kurt Zouma, filmat în timp ce își lovește pisica

Fundașul de la West Ham United, Kurt Zouma, filmat în timp ce își lovește pisica

În mediul online a apărut un videoclip cu fundașul de la West Ham United în timp ce-și maltratează pisica. Fotbalistul lovește animalul cu palma și piciorul. Clubul din Premier League a condamnat comportamentul acestuia, iar sportivul francez a cerut scuze.

Fundașul de la West Ham United, Kurt Zouma, filmat în timp ce își lovește pisica
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    08 Feb 2022   •   21:05

Într-un videoclip publicat pentru prima dată de ziarul Sun luni, Zouma este filmat aruncând pantofi într-o pisică în ceea ce pare a fi o reședință privată, lovindu-o peste față, urmărind-o prin cameră și lovindu-o cu piciorul pe podea. Pe fundalul filmării se aud râsete.

West Ham United condamnă fără rezerve acțiunile jucătorului nostru, Kurt Zouma, în videoclipul care a circulat. Am vorbit cu Kurt și ne vom ocupa de această problemă pe plan intern, dar am dori să clarificăm că nu acceptăm în niciun fel cruzimea față de animale”, a declarat clubul din Premier League, într-un comunicat.

Fotbalistul a cerut scuze pentru comportamentul său. ”Vreau să cer scuze pentru acțiunile mele. Nu există scuze pentru comportamentul meu, pe care îl regret sincer. De asemenea, vreau să spun cât de profund îmi pare rău pentru oricine a fost supărat de videoclip", a spus fostul fundaș al lui Chelsea.

"Aș dori să asigur pe toată lumea că cele două pisici ale noastre sunt perfect bine și sănătoase. Sunt iubite și prețuite de întreaga noastră familie. Acest comportament a fost un incident izolat care nu se va mai repeta", a adăugat acesta.

Un purtător de cuvânt al Societății Regale pentru Prevenirea Cruzimii față de Animale (RSPCA), cea mai importantă organizație caritabilă pentru bunăstarea animalelor din Marea Britanie, a reacționat cu privire la imaginile distribuite în mediul online: ”Acesta este un videoclip foarte supărător. Nu este niciodată acceptabil să dai cu piciorul sau să pălmuiești un animal, pentru a-l pedeapsi sau pentru oricare alt motiv”
 

”Suntem recunoscători persoanelor care ne raportează suferințele animalelor și am dori să le asigurăm că vom analiza mereu și, dacă este necesar, vom investiga orice plângeri care ni se vor face cu privire la bunăstarea animalelor”.

Maheta Molango, directorul executiv al Asociației Fotbaliștilor Profesioniști din Anglia și Țara Galilor (PFA), a descris acțiunile lui Zouma ca fiind ”inacceptabile”: "nu este pentru noi să-l disciplinăm... este pentru angajator să-l disciplineze, dar cred că rolul nostru este să îi spunem jucătorului adevărul, care este că acest tip de comportament nu este acceptabil".

 

×
Subiecte în articol: Kurt Zouma fotbalist pisica lovire
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close