Antena 3 CNN International News Şeful Statului Major din SUA: "Personalul meu nu a avut succes în a-mi face legătura cu generalul Gherasimov"

Şeful Statului Major din SUA: "Personalul meu nu a avut succes în a-mi face legătura cu generalul Gherasimov"

Generalul Mark Milley, şeful Statului Major Interarme din SUA, declară că a încercat fără succes să discute cu omologul său din Rusia, generalul Valeri Gherasimov, despre incidentul din sud-estul Poloniei.

Şeful Statului Major din SUA: "Personalul meu nu a avut succes în a-mi face legătura cu generalul Gherasimov"
Sursa foto: Hepta/ Abaca Press
de Redacția Antena 3 CNN    |    16 Noi 2022   •   22:06

"Personalul meu nu a avut succes în a-mi face legătura cu generalul Gherasimov. Am discutat cu omologul meu ucrainean, generalul Valeri Zalujni, chiar am vorbit de mai multe ori, precum şi cu omologul meu polonez şi cu alţi şefi de stat major din Europa", a declarat generalul Mark Milley, într-o conferinţă de presă organizată la Pentagon, conform postului de televiziune CNN.

Comandantul militar american a afirmat că Rusia eşuează în îndeplinirea obiectivelor războiului din Ucraina.

"Ruşii au eşuat din toate punctele de vedere. Au pierdut din punct de vedere strategic, au pierdut operaţional şi au pierdut tactic. În orice au încercat să facă au eşuat. Reconfigurarea strategică a obiectivelor invaziei ilegale a eşuat din toate punctele de vedere", a afirmat Mark Milley.

Ministerul rus de Externe a anunţat, miercuri, convocarea ambasadorului polonez, pentru a oferi explicaţii în legătură cu acuzaţiile iniţiale referitoare la explozia produsă în sud-estul Poloniei.

În ciuda semnalelor SUA și NATO, Zelenski insistă că racheta căzută în Polonia nu e ucraineană: "Vrem să participăm la anchetă!"

Conform publicaţiei Rzeczpospolita, Ministerul de Externe de la Moscova a publicat un comunicat în care denunţă "acuzaţii false" vehiculate iniţial privind implicarea armatei ruse în incidentul balistic produs marţi în sud-estul Poloniei.

Administraţia Joseph Biden a reafirmat, miercuri seară, că nu există niciun indiciu care să contrazică ipoteza preliminară a autorităţilor din Polonia potrivit căreia explozia a fost cauzată de o rachetă antibalistică ucraineană.

×
Subiecte în articol: Mark Milley Valeri Gherasimov Polonia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close