Antena 3 CNN International News Un halterofil ugandez a dispărut fără urmă cu o săptămână înainte de startul competiției. A fugit, și a cerut azil în Japonia

Un halterofil ugandez a dispărut fără urmă cu o săptămână înainte de startul competiției. A fugit, și a cerut azil în Japonia

Un halterofil din Uganda a fugit din cantonament şi a cerut azil politic în Japonia, cu o săptămână înaintea începerii Jocurilor Olimpice 2020 care se vor desfăşura în acest an în Tokyo.

Un halterofil ugandez a dispărut fără urmă cu o săptămână înainte de startul competiției. A fugit, și a cerut azil în Japonia
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    17 Iul 2021   •   17:45

Halterofilul Julius Ssekitoleko, care se antrena într-un cantonament preolimpic în vestul Japoniei, fusese dat dispărut vineri seara după ce nu s-a prezentat la un test de depistare a COVID-19 pe care urma să-l efectueze.

În camera lui de hotel a lăsat un bilet în care spune că nu vrea să revină în ţara sa, din cauza condiţiilor de trai din Uganda.

„Când am primit mesajul, m-am întrebat ce s-a întâmplat, dacă a fost bine păzit”, a declarat preşedintele federaţiei de haltere din Uganda, care a precizat că Ssekitoleko îi predase iniţial paşaportul.

Ssekitoleko se afla pe o listă de aşteptare pentru JO, însă recent îşi pierduse orice speranţă de participare la competiţie şi urma să se întoarcă marţi în ţara sa.

Numele său apare înregistrat într-o gară din apropiere de Izumisano, regiunea Osaka, de unde şi-a cumpărat un bilet către Nagoya, centrul Japoniei.

Delegaţia Ugandei a fost printre primele care au ajuns în Japonia pentru Jocurile de la Tokyo, care se vor deschide pe 23 iulie, după o amânare de un an, din cauza pandemiei de coronavirus.

 

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close