Antena 3 CNN International News Incendiile ilegale fac scrum Pădurea Amazoniană. Flăcările sunt atât de puternice încât și pământul este carbonizat

Incendiile ilegale fac scrum Pădurea Amazoniană. Flăcările sunt atât de puternice încât și pământul este carbonizat

Zeci de hectare din Pădurea Amazoniană au fost făcute scrum de incendii declanșate în mod deliberat.

Incendiile ilegale fac scrum Pădurea Amazoniană. Flăcările sunt atât de puternice încât și pământul este carbonizat
Sursa foto: Twitter/WWF EU
de Cerasela Stafie    |    10 Oct 2021   •   18:38

În timpul unui zbor în statul Rondonia, din Brazilia, jurnaliștii CNN au fost martorii unui persaj dezolant. Pădurea Amazoniană este carbonizată. 

Zeci de hectare au fost făcute scrum de incendiile provocate de oameni. Acestea au redus capacitatea pădurii de a absorbi gazul cu efect de seră care captează căldura și contribuie la încălzirea globală.

ONG-urile pentru protecția mediului încearcă să protejeze Amazonul, fără prea mare succes. Într-o declarație, ministrul Mediului explica că a oprit arderile agricole din iulie până în octombrie. Reportajul CNN este realizat în septembrie, iar vegetația este în flăcări.

Totodată, autoritățile afirmau că vor aloca mai multe fonduri pentru a preveni și combate incendiile. Cu toate acestea, trebuie subliniat că în regimul Bolsonaro s-a redus considerabil bugetul pentru mediu. Ceea ce înseamnă că investițiile abia se vor ridica la nivelul celor anterioare.

Între timp, bogata Pădure Amazoniană este acoperită de fum gros. Flăcările sunt atât de puternice încât pământul este și el carbonizat. În urmă rămâne doar praful.

Purtătorul de cuvânt al Greenpeace Brazilia a explicat că 60 de hectare de pădure au ars în doar patru zile. Bărbatul a mai transmis și că autoritățile vor să adopte aceleași măsuri care au eșuat înainte.

Au fost aproape 13.000 de incendii în aceeași zonă. Este o creștere de aproximativ 50% din 2020 până în 2021.

Reprezentantul Greenpeace spune că efectele se văd deja: ”Trăim un an extrem în Brazilia. În nord au fost înregistrate inundații semnificative, iar sudul, sud-estul și vestul mijlociu al Braziliei s-a confruntat cu un deficit de ploaie. Oamenii de știință spun că acesta poate fi deja efectul defrișărilor în Amazon.”

Oamenii care încearcă să oprească indendiile au primit amenințări cu moartea. ”Este greu de știut cine amenință. Dar ne imaginăm că sunt infractori care exploatează ilegal unitatea de conservare,” a spus Milton da Costa, fost crescător de vite, acum conservator al mediului.

 

×
Parteneri
Noi detalii despre starea lui Florin Piersic
x close