Antena 3 CNN International News India vaccinează repatriații din Afganistan, chiar pe Aeroportul Internațional din Delhi, cu un ser împotriva poliomielitei

India vaccinează repatriații din Afganistan, chiar pe Aeroportul Internațional din Delhi, cu un ser împotriva poliomielitei

India a decis să vaccineze repatriații din Afganistan împotriva poliomielitei gratuit, ca măsură preventivă, a declarat duminică ministrul Uniunii pentru Sănătate, Mansukh Mandaviya.

India vaccinează repatriații din Afganistan, chiar pe Aeroportul Internațional din Delhi, cu un ser împotriva poliomielitei
Sursa foto: Twitter
de Alexandru Negrici    |    22 Aug 2021   •   15:35

Ministrul a distribuit, de asemenea, o fotografie în care persoanele repatriate puteau fi văzute primind vaccinul pe aeroportul internațional din Delhi.

Afganistanul și Pakistanul sunt singurele două țări din lume în care poliomielita este încă endemică.

„Am decis să vaccinăm repatriații din Afganistan cu vaccinul gratuit împotriva poliomielitei - OPV și fIPV, ca măsură preventivă împotriva virusului poliomielitei sălbatice. Felicitări echipei pentru eforturile depuse pentru a asigura sănătatea publică. Aruncați o privire la vaccinarea de pe aeroportul internațional din Delhi ”, a scris Mandaviya, pe Twitter.

India a evacuat duminică 168 de persoane, printre care 107 indieni, din Kabul, într-un avion de transport militar al IAF, pe fondul deteriorării situației de securitate din capitala afgană după preluarea de către talibani cu o săptămână în urmă.

Primul zbor de evacuare a adus înapoi peste 40 de persoane, majoritatea angajați la ambasada Indiei și a avut loc luni.

Cel de-al doilea avion C-17 a evacuat marți aproximativ 150 de persoane, inclusiv diplomați indieni, oficiali, personal de securitate și alți indieni blocați.

Talibanii au străbătut Afganistanul luna aceasta, preluând controlul asupra aproape tuturor orașelor-cheie, inclusiv Kabul, pe fondul retragerii forțelor SUA.

×
Subiecte în articol: Afganistanul
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close