Antena 3 CNN International News Joe Biden și aliații europeni au transmis că sunt hotărâți să ”crească costurile pentru Rusia”

Joe Biden și aliații europeni au transmis că sunt hotărâți să ”crească costurile pentru Rusia”

Președintele american Joe Biden și omologii săi din Franța, Germania, Italia și Marea Britanie „și-au afirmat hotărârea de a continua să majoreze costurile Rusiei pentru atacurile sale brutale din Ucraina, precum și de a continua să furnizeze Ucrainei asistență de securitate pentru a se apăra împotriva acestui asalt neprovocat”.

Joe Biden și aliații europeni au transmis că sunt hotărâți să ”crească costurile pentru Rusia”
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    29 Mar 2022   •   21:11

"Preşedintele Joseph R. Biden a discutat astăzi cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu Olaf Scholz, cancelarul Germaniei, cu premierul Italiei, Mario Draghi, şi cu premierul Marii Britanii, Boris Johnson”, anunţă Preşedinţia SUA,

Potrivit declarației de la Casa Alba, liderii și-au ”revizuit eforturile de a oferi asistență umanitară milioanelor afectate de violențe, atât în ​​interiorul Ucrainei, cât și în căutarea refugiului în alte țări, și au subliniat necesitatea accesului umanitar pentru civilii din Mariupol”.

De asemenea, s-a ”discutat importanța sprijinirii piețelor stabile de energie în lumina perturbărilor actuale din cauza sancțiunilor.”

Anterior, un purtător de cuvânt al premierului britanic Boris Johnson a declarat că liderii sunt de acord cu necesitatea continuă de ”sprijinirii și susținerii” poporului Ucrainei împotriva „barbarismului rus”.

”Prim-ministrul a subliniat că trebuie să judecăm regimul lui Putin după acțiunile lor, nu după cuvintele lor. Putin răsucește cuțitul în rana deschisă a Ucrainei în încercarea de a forța țara și aliații săi să capituleze”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

×
Subiecte în articol: Joe Biden aliati costuri Rusia Război Ucraina
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close