Antena 3 International News Joe Biden și Boris Johnson, discuție despre necesitatea ”accelerării asistenței” pentru Ucraina

Joe Biden și Boris Johnson, discuție despre necesitatea ”accelerării asistenței” pentru Ucraina

de Cerasela Stafie    |    12 Apr 2022   •   23:59
Joe Biden și Boris Johnson, discuție despre necesitatea ”accelerării asistenței” pentru Ucraina
Sursa foto: Hepta.ro

Premierul britanic Boris Johnson a vorbit marți cu președintele american Joe Biden. Discuția celor doi s-a concentrat pe recenta vizită a lui Johnson la Kiev și s-a vorbit și despre ”nevoia de a accelera asistența” pentru Ucraina.

”Liderii au discutat despre necesitatea de a accelera asistența Ucrainei, inclusiv întărirea sprijinului militar și economic, în timp ce forțele ucrainene se pregătesc pentru un alt atac rusesc în estul țării”, a transmis Downing Street într-un comunicat.

Johnson i-a spus lui Biden că cel mai recent pachet de ajutor al Regatului Unit – inclusiv rachete antinavă și vehicule militare – va sosi în Ucraina ”în următoarele zile și săptămâni”.

Liderul britanic a mai spus că comunitatea internațională trebuie să se angajeze față de Kiev pe termen lung pentru ”a se asigura că viziunea poporului ucrainean pentru libertatea țării lor este un obiectiv realizabil”.

Boris Johnson a lăudat ”contribuția militară colosală a Statelor Unite ale Americii pentru Ucraina”, iar ambii lideri au fost de acord că președintele rus Vladimir Putin nu poate înfrânge hotărârea ucrainenilor.

De asemenea, cei doi au fost de acord să continue eforturile comune pentru a crește presiunea economică asupra lui Putin și pentru a pune capăt în mod decisiv dependenței occidentale de petrolul și gazele rusești.

×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close