Antena 3 CNN International News Te vaccinezi sau adio! Joe Biden anunță că angajații guvernului federal vor fi obligați să se imunizeze. Președintele SUA scade în sondaje

Te vaccinezi sau adio! Joe Biden anunță că angajații guvernului federal vor fi obligați să se imunizeze. Președintele SUA scade în sondaje

Președintele american Joe Biden anunță, joi, că toți angajații federali din SUA vor fi obligați să se vaccineze, fără posibilitatea de a opta să fie testați regulat, transmite CNN.

Te vaccinezi sau adio! Joe Biden anunță că angajații guvernului federal vor fi obligați să se imunizeze. Președintele SUA scade în sondaje
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    09 Sep 2021   •   17:13

Decizia face parte din noua strategie a administrației americane de a aborda pandemia.

De asemenea, președintele Biden va semna un ordin executiv care impune aceeași obligație - de vaccinare - angajaților din companiile care au relații de afaceri cu guvernul federal.

Departamentul american al Apărării, Departamentul pentru Veterani, Agenția sanitară pentru indienii americani și Institutul Național pentru Sănătate vor finaliza, la rândul lor, cerințele de vaccinare anunțate anterior, care acoperă, potrivit estimărilor Casei Albe, circa 2,5 milioane de angajați.

CNN notează că noile măsuri merg mai departe de ceea ce președintele american anunțase în vara acestui an. Atunci, Biden ceruse lucrătorilor federali să se vaccineze, dar fusese păstrată posibilitatea ca aceia care refuzau vaccinarea să fie supuși unor restricții mai aspre.

Casa Albă: Guvernul federal, model pentru impunerea vaccinării obligatorii

Potrivit noii paradigme, guvernul federal trebuie să joace rolul de model în impunerea vaccinării obligatorii pentru angajați. 

Casa Albă a lăudat, de altfel, companiile mari care au impus angajaților să se vaccineze.

Între noutățile aflate pe agenda de comunicare a președinției americane se numără și extinderea testării gratuite, măsură pe care oficialii din domeniul sanitar o consideră critică pentru limitarea răspândirii coronavirusului, mai ales pe măsură ce copiii revin la școală iar unii angajați se întorc la birouri.

În ceea ce privește doza suplimentară, joi nu va putea fi anunțată o decizie, întrucât reprezentanții agenției americane de specialitate, FDA, se întrunesc abia la finele săptămânii viitoare pentru a discuta pe această temă.

Biden pierde 10% în sondaje pe seama felului în care a gestionat pandemia

Un oficial al Casei Albe a spus că noua strategie anti-pandemie anunțată de Joe Biden are șase "piloni":

  • vaccinarea celor care încă nu s-au imunizat
  • protecție suplimentară pentru vaccinați prin intermediul unei a treia doze
  • școlile rămân deschise
  • creșterea testării și necesitatea de a purta mască de protecție
  • protejarea recuperării economice
  • ameliorarea îngrijirii pentru persoanele cu COVID-19

Casa Albă a observat că rata de aprobare a președintelui în ceea ce privește acțiunile anti-COVID a scăzut și consideră că o parte a scăderii este pe situației consemnate astă-vară, când creșterea numărului de cazuri a dus la revenirea la masca de protecție și lucrul de acasă.

Un sondaj ABC News / Washington Post realizat la sfârșitul lunii trecute a arată că 52% dintre americani sunt de acord cu felul în care Joe Biden se ocupă de pandemia de COVID. Față de luna iunie, rata de aprobare a scăzut cu 10%.

×
Subiecte în articol: Joe Biden vaccinare obligatorie
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close