Antena 3 CNN International News Joe Biden, despre varianta Omicron: ”Este un motiv de îngrijorare, nu de panică”

Joe Biden, despre varianta Omicron: ”Este un motiv de îngrijorare, nu de panică”

Președintele Statelor Unite ale Americii a ținut o conferință de presă pe tema noii variante a COVID-19. Joe Biden a afirmat că este un motiv de îngrijorare, dar că nu ar trebui să cauzeze panică.

Joe Biden, despre varianta Omicron: ”Este un motiv de îngrijorare, nu de panică”
Sursa foto: Getty Images/ Anna Moneymaker
de Cerasela Stafie    |    29 Noi 2021   •   21:56

Liderul american a lăudat comunitatea științifică din Africa de Sud pentru transparența de care a dat dovadă, transmițând informațiile cu privire la noua tulpină COVID-19.

”Spre lauda sa, comunitatea științifică din Africa de Sud a anunțat rapid lumea despre apariția acestei noi variante. Acest tip de transparență trebuie încurajat și aplaudat, deoarece ne crește capacitatea de a răspunde rapid la orice noi amenințări și exact asta am făcut”, a spus Joe Biden.

Liderul american a încercat să liniștească oamenii. El a transmis că noua tulpină este un motiv de îngrijorare, dar că nu trebuie să cauzeze panică.

”Această variantă este un motiv de îngrijorare, nu unul de panică. Avem cel mai bun vaccin din lume, cele mai bune medicamente, cei mai buni oameni de știință și învățăm mai multe în fiecare zi și vom lupta cu această variantă cu acțiuni științifice și cu cunoștințe, nu haos și confuzie,” a subliniat liderul american.

Acesta a transmis că „în ziua în care Organizația Mondială a Sănătății a identificat noua variantă”, administrația „a luat măsuri imediate pentru a restricționa călătoriile din țările din Africa de Sud”. Totuși, aceste restricții „pot încetini Omicron, nu o pot împiedica”. 

Deși până acum nu au fost raportate cazuri ale noii variante în SUA, administrația Biden încearcă să limiteze răspândirea. Noile restricții privind călătoriile din Africa de Sud și din alte șapte țări au intrat în vigoare astăzi.

Cele mai multe îngrijorări vin prin prisma rezistenței acestei tulpini în fața vaccinurilor actuale. Biden a transmis că situația va fi sub control și la acest capitol.

În prezent, oamenii de știință încearcă să determine dacă vaccinurile existente oferă o protecție adecvată împotriva variantei Omicron. În cazul în care nu o fac, Biden a spus că SUA vor acționa rapid, iar vaccinurile vor fi actualizate.

”În cazul în care, sperăm că este puțin probabil, este necesară actualizarea vaccinului sau a rapelului pentru a răspunde acestei noi variante, vom accelera dezvoltarea și implementarea acestora cu fiecare instrument disponibil”, a spus el.

”Nu credem încă că vor fi necesare măsuri suplimentare. Dar pentru a fi pregătiți, dacă este necesar, echipa mea lucrează deja cu oficialii de la Pfizer, Moderna și Johnson & Johnson pentru a dezvolta planuri de urgență pentru vaccinuri sau rapeluri”, a adăugat.

×
Subiecte în articol: omicron Joe Biden COVID-19
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close