Antena 3 CNN International News Ce a spus președintele american Joe Biden când a fost întrebat dacă are încredere în Vladimir Putin

Ce a spus președintele american Joe Biden când a fost întrebat dacă are încredere în Vladimir Putin

După discuția de trei ore cu președintele rus, liderul american a fost întrebat insistent de ziariști la Geneva dacă are încredere în Vladimir Putin.

Ce a spus președintele american Joe Biden când a fost întrebat dacă are încredere în Vladimir Putin
Sursa foto: hepta
de Adrian Iclozan    |    16 Iun 2021   •   22:08

Biden a răspuns că nu este vorba de "încredere".

"Este despre propriul interes și despre confirmarea acestui interes. Cu aproape oricine aș lucra la un acord care afectează interesele poporului american, nu i-aș spune 'Am încredere în tine și nu e nicio problemă'. Trebuie să vedem ce se întâmplă. Știți vechea expresie: ai dovada că prăjitura este bună atunci când o mănânci. Vom afla în scurt timp", a spus Biden.

Potrivit șefului executivului american, următoarele luni vor arăta dacă discuțiile de la Geneva au fost în măsură să aducă progresul în relațiile dintre cele două țări.

"Va fi un test. Doar pentru că am convenit cu președintele (Putin) să facem aceste lucruri, nu pretind că acestea vor funcționa dintr-o dată.

Nu spun asta. Ceea ce spun este că există o perspectivă autentică pentru îmbunătățirea semnificativă a relațiilor dintre cele două țări, fără să renunțăm la nimic din ceea ce este legat de principiile și valorile noastre", a estimat el.

Biden a mai pus că la Summit-ul de la Geneva nu s-au formulat "amenințări".

"Vă va șoca să o auziți de la mine, dar a fost foarte colocvial (Vladimir Putin, n.r.) și am discutat despre lucrurile de bază, fundamentale", a menționat liderul american.

Foto: președinții rus și american în la Geneva, în Elveția, 16 iunie 2021

×
Subiecte în articol: Joe Biden
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close