Antena 3 CNN International News Kremlinul intervine după ce un senator rus a spus că pacea e posibilă doar dacă se schimbă regimul de la Kiev

Kremlinul intervine după ce un senator rus a spus că pacea e posibilă doar dacă se schimbă regimul de la Kiev

Kremlinul făcut precizări, luni, după ce un politician rus de rang înalt a declarat că "normalizarea relațiilor" dintre Moscova și Kiev este posibilă doar dacă se schimbă regimul de putere în Ucraina.

Kremlinul intervine după ce un senator rus a spus că pacea e posibilă doar dacă se schimbă regimul de la Kiev
Sursa foto: Hepta.ro
de Redacția Antena 3 CNN    |    21 Noi 2022   •   13:10

"Rusia se străduiește să își atingă obiectivele în cadrul operațiunii militare speciale, iar aceste obiective pot fi atinse în diverse feluri", a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al președinției ruse.

Peskov a fost întrebat de CNN în legătură cu afirmațiile senatorului Konstantin Kosacev, cel care a indicat că trebuie schimbată actuala conducere a Ucrainei pentru a se ajunge la o "normalizare" a relațiilor ruso-ucrainene.

Dmitri Peskov susține că Rusia nu și-a propus să dea jos regimul de la Kiev

Solicitat să precizeze dacă între obiectivele "operațiunii militare speciale" (numele folosit de Moscova pentru războiul din Ucraina) se numără și schimbarea puterii de la Kiev, oficialul rus a răspuns: "Nu".

În interviul pentru o publicație rusă, senatorul Konstantin Kosacev a declarat că nu se așteaptă "la nimic bun" din partea actualei conduceri de la Kiev.

"Sunt prinși (cei de la Kiev, n.r.) în capcana ideologiei și faptelor lor anterioare. Nu au libertate de manevră. Cred că orice potențială normalizare poate avea loc doar după o schimbare la putere în Ucraina. Să sperăm că (procesul) va fi constituțional data viitoare", a continuat Kosacev, care este vicepreședinte al Consiliului Federației, Camera superioară a Parlamentului rus.

Senatorul a mai spus că "multe s-ar putea schimba" dacă guvernul de la Kiev ar înceta să mai folosească "limbajul forței" cu separatiștii proruși din regiuni precum Odesa sau Dnipropetrovsk.
 

×
Parteneri
Vremea se încălzeşte în toată ţara. ANM, prognoza meteo actualizată
x close