Antena 3 CNN International News Liderii G7 vor susține o videoconferință cu Volodimir Zelenski duminică, a anunțat guvernul german

Liderii G7 vor susține o videoconferință cu Volodimir Zelenski duminică, a anunțat guvernul german

Grupul liderilor G7 va susține, duminică, o videoconferință cu președintele ucrainean Volodimir Zelenski, potrivit unui purtător de cuvânt al guvernului german.

Liderii G7 vor susține o videoconferință cu Volodimir Zelenski duminică, a anunțat guvernul german
Sursa foto: CNN
de Cerasela Stafie    |    06 Mai 2022   •   15:53

”Cancelarul german (Olaf Scholz) va susține a treia videoconferință de la începutul anului cu partenerii săi din G7”, a declarat Christiane Hoffmann reporterilor la un briefing de presă, vineri, la Berlin. Germania deține în prezent președinția G7.

Hoffman a continuat spunând că 8 mai este o ”dată istorică care marchează sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa”.

Videoconferința "va acoperi probleme actuale, în special situația din Ucraina. Președintele ucrainean Zelenski va lua parte și va raporta despre situația actuală din țara sa", a spus ea.

Cancelarul german va susține și o adresă televizată națiunii germane în seara zilei de 8 mai, a spus Hoffmann, adăugând că această zi are o semnificație specială anul acesta, deoarece cele două țări care au fost cândva victime ale Germaniei naziste sunt acum în război una cu cealaltă.

×
Parteneri
Elena Mateescu anunță o nouă schimbare a vremii, de Florii
x close