Antena 3 CNN International News Liderii UE se declară îngroziți de atrocitățile comise de ruși în Ucraina. Promit noi sancțiuni și pedepse pentru vinovați

Liderii UE se declară îngroziți de atrocitățile comise de ruși în Ucraina. Promit noi sancțiuni și pedepse pentru vinovați

Charles Michel și Ursula von der Leyen au reacționat, după ce au apărut imagini și informații cu privire la atrocitățile comise de ruși în Ucraina. Au promis noi sancțiuni pentru Rusia, pedepsirea vinovaților și sprijin pentru Ucraina.

Liderii UE se declară îngroziți de atrocitățile comise de ruși în Ucraina. Promit noi sancțiuni și pedepse pentru vinovați
Sursa foto: Hepta.ro
de Cerasela Stafie    |    03 Apr 2022   •   14:34

Charles Michel a anunțat pe Twitter că este ”șocat de imaginile bântuitoare cu atrocitățile comise de armata rusă în regiunea eliberată de la Kiev #BuchaMassacre”. Președintele Consiliului European a transmis că Uniunea Europeană va ajuta Ucraina și ONG-urile în adunarea dovezilor necesare pentru urmărirea în instanțele internaționale.

De asemenea, liderul european a transmis că UE va aplica noi sancțiuni Rusiei. Blocul va trimite și sprijin în Ucraina.

La rândul ei, Ursula von der Leyen a acuzat Rusia de crime de război. Președintele Comisiei Europene a transmis, tot printr-o postare pe Twitter că este ”consternată de rapoartele despre ororile de nedescris din zonele din care Rusia se retrage”.
 
”Este nevoie urgentă de o anchetă independentă. Făptuitorii crimelor de război vor fi trași la răspundere”, a subliniat aceasta.

Între timp, Josep Borrell, Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene, a scris pe Twitter: ”felicit Ucraina pentru eliberarea majorității regiunii Kiev”.

”Șocat de vestea atrocităților comise de forțele ruse. UE ajută Ucraina în documentarea crimelor de război. Toate cazurile trebuie urmărite, și anume de către Curtea Internațională de Justiție”, a adăugat Borrell. ”UE va continua sprijinul puternic pentru Ucraina”.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close