Antena 3 CNN International News Măștile de protecție ar trebui purtate în școli chiar și de cei vaccinați, conform unei recomandări a autorităților SUA

Măștile de protecție ar trebui purtate în școli chiar și de cei vaccinați, conform unei recomandări a autorităților SUA

Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor au recomandat marți ca localitățile să încurajeze toți profesorii, personalul, elevii și vizitatorii din școli să poarte măști în interior, indiferent de statutul de vaccinare.

Măștile de protecție ar trebui purtate în școli chiar și de cei vaccinați, conform unei recomandări a autorităților SUA
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    27 Iul 2021   •   23:37

"În zonele cu transmisie substanțială și ridicată, CDC recomandă persoanelor complet vaccinate să poarte măști în spații publice de interior pentru a ajuta la prevenirea răspândirii variantelor Delta și protejarea celorlalți - aceasta include școala", a declarat directorul CDC (Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor), Dr. Rochelle Walensky, într-o declarație de presă.

"CDC recomandă ca toată lumea să poarte mască, inclusiv profesori, personalul auxiliar, elevi și vizitatori, indiferent de statutul de vaccinare. În cele din urmă, CDC recomandă liderilor comunității să încurajeze vaccinarea și purtatul măștii pentru a preveni alte focare în zonele cu transmitere mare a virusului. Vaccinarea mai multor americani este acum mai urgentă ca niciodată", a încheiat Walensky.

Anterior, CDC și-a actualizat ghidul Covid-19 pentru școli la începutul acestei luni, notând că persoanele complet vaccinate nu trebuie să poarte măști, iar apoi aproximativ o săptămână mai târziu Academia Americană de Pediatrie a emis îndrumări mai stricte recomandând elevilor să poarte masca, indiferent de statutul lor de vaccinare.

Acum, agenția își actualizează ghidul general pentru mască, recomandând ca persoanele complet vaccinate să poarte măști în interior atunci când se află în zone cu transmitere „substanțială” și „ridicată” a Covid-19, care include mai mult de jumătate din toate regiunile SUA.

Aproape jumătate - 46% - din regiunile din SUA au transmisii mari în prezent și 17% au transmisii „substanțiale”, conform datelor CDC, emise marți dimineață.

×
Subiecte în articol: CDC
Parteneri
Mobilizare impresionantă pentru Aryan, copilul rătăcit
x close