Antena 3 CNN International News O vedetă din Liga Națională americană de Hochei a murit după ce artificiile de Ziua Independenței i-au explodat în piept

O vedetă din Liga Națională americană de Hochei a murit după ce artificiile de Ziua Independenței i-au explodat în piept

Matiss Kivlenieks, portarul echipei de hochei Columbus Blue Jackets din NHL (Liga națională de hochei din SUA) a murit în urma unui accident care a implicat artificii, relatează CNN.

O vedetă din Liga Națională americană de Hochei a murit după ce artificiile de Ziua Independenței i-au explodat în piept
de Adrian Iclozan    |    06 Iul 2021   •   10:16

Kivlenieks, 24 de ani, a murit duminică după ce a fost atins de un "tir" de artificii.

Incidentul s-a petrecut în Novi, statul american Michigan.

Sportivul a fost lovit în piept de explozia dispozitivelor pirotehnice, potrivit rezultatelor autopsiei.

Explozia i-a provocat victimei leziuni interne care au dus la deces.

Moartea a fost catalogată de autorități drept accidentală.

Locotenentul de poliție Jason Meier a precizat că, aparent, în urma unei defecțiuni, artificiile au fost proiectate în direcția unui grup de persoane.

Victima, împreună cu alte persoane, se aflau într-un jacuzzi în momentul când s-au declanșat artificiile.

Rapoartele preliminare, infirmate ulterior, arătau că sportivul ar fi murit după ce ar fi încercat să iasă din jacuzzi, ar fi alunecat și s-ar fi lovit la cap.

Dispariția jucătorului echipei Columbus Blue Jackets a fost comemorată printr-un moment de reculegere, luni, cu ocazia partidei dintre Montreal Canadiens și Tampa Bay Lightning.

Matiss Kivlenieks, de origine letonă, a semnat pentru Blue Jackets în mai 2017. A jucat în două partide în sezonul 2020-21 și în alte șase în sezonul anterior.

De asemenea, Kivlenieks și-a reprezentat țara la Campionatul Mondial de hochei din acest an.

×
Subiecte în articol: Matiss Kivlenieks artificii
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close