Antena 3 CNN International News A fost demolată clădirea din Miami care a devenit mormântul a zeci de rezidenți. 121 de oameni sunt încă dispăruți

A fost demolată clădirea din Miami care a devenit mormântul a zeci de rezidenți. 121 de oameni sunt încă dispăruți

Resturile clădirii rezidențiale Champlain Towers South din Miami, care s-a prăbușit parțial în data de 24 iunie, au fost demolate duminică noaptea, anunță CNN.

A fost demolată clădirea din Miami care a devenit mormântul a zeci de rezidenți. 121 de oameni sunt încă dispăruți
de Redacția Antena 3 CNN    |    05 Iul 2021   •   08:50

Demolarea a fost decisă de autoritățile din Miami din motive de securitate și planificată să se limiteze la zona din imediata vecinătate a clădirii.

Un factor care a contribuit la decizie a fost iminența furtunii tropicale Elsa, care urma să lovească sudul Floridei cu ploi abundente și vânturi de 100 de kilometri pe oră.

Locuitorilor li s-a cerut să rămână în case, ca măsură de precauție, pentru a evita contactul cu praful și alte "elemente inevitabile" rezultate în urma demolării.

Specialiștii au utilizat cantități mici de explozibil și s-au bazat pe forța de gravitație pentru a pune la pământ resturile fostului complex rezidențial.

Primarul din districtul Miami-Date, Daniella Levine Cava, a declarat că, odată ce zona prăbușirii controlate va fi declarată sigură, echipele de căutare își vor relua activitatea. 

Căutările fuseseră suspendate sâmbătă, pentru ca tehnicienii să pregătească și să asigure locul demolării.

În urma colapsului inițial al clădirii, survenit în acum 11 zile, au murit cel puțin 24 de persoane.

Alte 121 sunt date dispărute.

Un membru al brigăzii de pompieri din Miami și-a pierdut fiica de 7 ani în ruinele clădirii prăbușite

Între decedați se numără două surori de 4 și 10 ani, un cuplu în vârstă și fiica unui pompier.

Cadavrul Stellei Cattarossi, de 7 ani, a fost găsit joi de către membrii echipei de căutare și salvare a departamentului de pompieri, conform unui comunicat citat de CNN.

Șeful pompierilor din Miami-Dade, Alan Cominsky, a declarat că pompierul care și-a pierdut fiica nu era implicat în operațiunea de salvare.

×
Subiecte în articol: Miami demolare
Parteneri
Nouă metodă de înșelătorie în România în numele ministrului Energiei
x close