Antena 3 CNN International News Microsoft a depășit 2 trilioane de dolari, în valoarea pe piață

Microsoft a depășit 2 trilioane de dolari, în valoarea pe piață

Microsoft a intrat oficial în cea mai înaltă elită: cea a companiilor cu o valoare de piață de peste 2 trilioane de dolari.

Microsoft a depășit 2 trilioane de dolari, în valoarea pe piață
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    23 Iun 2021   •   15:24

Gigantul tehnologic este doar a doua companie americană cotată la bursă, în spatele Apple (AAPL), care a ajuns la o astfel de evaluare.

Este un loc unde este foarte greu, pentru orice companie să ajungă, însă și mai greu să se mențină. Compania petrolieră Saudi Aramco, care a ieșit la bursă în 2019, a trecut și ea de acest prag în trecut, deși acum a ajuns la 1,88 trilioane de dolari.

Capitalizarea de piață a Microsoft (MSFT) a depășit 2 trilioane de dolari în cursul tranzacționării marți.

Compania a atins obiectivul de 2 trilioane de dolari la puțin peste doi ani după ce a trecut pentru prima oară de plafonul de 1 trilion de dolari.

Pandemia Covid-19 a ajutat compania. Criza a forțat oamenii să petreacă mai mult timp pe dispozitivele lor, sporind cererea pentru computerele Microsoft, sistemele de jocuri și platforma de cloud computing.

Acțiunile Microsoft au cresut cu 64% din martie 2020, când restricțiile au început să intre în vigoare în Statele Unite.

Valoarea de piață a Apple a trecut de 2 trilioane de dolari în august anul trecut, iar în prezent se ridică la 2,24 trilioane de dolari. 

Microsoft este la mare distanță de alte două firme de Big Tech, Amazon (AMZN) și Google (GOOGL GOOGLE).

Limita de piață a Amazon a atins marți 1,77 trilioane de dolari, iar Alphabet, părintele Google, a ajuns la 1,67 trilioane de dolari.

×
Subiecte în articol: dosar microsoft
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu a anunţat că nu se retrage din cursă
x close