Antena 3 CNN International News Trei militanți palestinieni, uciși în cadrul unei operațiuni israeliene de combatere a terorismului

Trei militanți palestinieni, uciși în cadrul unei operațiuni israeliene de combatere a terorismului

Trei militanți palestinieni au fost împușcați mortal de poliția israeliană, într-o operațiune de combatere a terorismului, care a avut loc în orașul Nablus din Cisiordania. Ministerul de Externe al Autorității Palestiniene a acuzat Israelul că a comis un asasinat.

Trei militanți palestinieni, uciși în cadrul unei operațiuni israeliene de combatere a terorismului
Sursa foto: Twitter/ World News
de Cerasela Stafie    |    08 Feb 2022   •   22:40

Un videoclip publicat imediat după incident arată o mașină argintie, cu ușile deschise și ceea ce par a fi mai multe găuri de gloanțe în parbriz, înconjurată de două dube.

Aproximativ zece agenți de securitate israelieni pot fi văzut mișcându-se în jurul vehiculelor, alții luând poziții de apărare în apropiere.

Brigada Martirilor Al Aqsa, aripa armată a mișcării Fatah, a declarat că cei trei bărbați sunt membrii acesteia și i-a numit Mohammad Al Dakhil, Adham Mabrook și Ashraf Mubaslat.

Poliția de frontieră israeliană spune că bărbații au fost responsabili pentru o serie de atacuri armate asupra soldaților din Cisiordania în ultimele luni.

O sursă din cadrul serviciilor de securitate israeliene a declarat pentru CNN că unul dintre atacuri a avut loc asupra unui post al armatei israeliene lângă Nablus, în septembrie, alte trei au fost pe posturi separate ale armatei, la începutul anului, iar un al cincilea a vizat soldați israelieni în interiorul orașului Nablus. Nu au fost victime în niciunul dintre incidente.

Operațiunea de combatere a terorismului a fost planificată de câteva săptămâni, potrivit unui comandant al poliției, care a spus că suspecții au deschis focul asupra forțelor israeliene, care apoi au răspuns în același fel. Două puști de asalt M16 au fost găsite în mașina suspecților, a declarat poliția israeliană.

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close