Antena 3 CNN International News Miniștrii Sănătății din G7 condamnă atacurile asupra unităților de sănătate din Ucraina

Miniștrii Sănătății din G7 condamnă atacurile asupra unităților de sănătate din Ucraina

Într-o declarație comună cu miniștrii sănătății din G7, secretarul american al Sănătății, Xavier Becerra, a condamnat atacurile președintelui rus Vladimir Putin asupra unităților sanitare și a lucrătorilor din domeniul sănătății din Ucraina.

Miniștrii Sănătății din G7 condamnă atacurile asupra unităților de sănătate din Ucraina
Sursa foto: Twitter/HaikKazarian
de Alexandra Ionescu    |    23 Mar 2022   •   18:33

„Dirijarea intenționată a atacurilor asupra civililor și a infrastructurii civile, inclusiv a instituțiilor medicale și a lucrătorilor, încalcă dreptul internațional umanitar.

Sănătatea trebuie să rămână o prioritate, lucrătorii din domeniul sănătății fiind protejați, astfel încât să poată oferi îngrijiri de urgență pentru a salva vieți, iar sistemele și unitățile de sănătate fiind protejate astfel încât să rămână accesibile tuturor celor care au nevoie de ele”, au spus miniștrii sănătății în declarație.

Miniștrii au avertizat că sistemul de asistență medicală al Ucrainei este supus „presiunii semnificative” și au spus că sunt îngrijorați de faptul că organizațiile de ajutor pot oferi asistență medicală celor care au nevoie.

Cel puțin 12 persoane au fost ucise și 34 de persoane au fost rănite în cel puțin 43 de atacuri asupra unităților de sănătate din Ucraina, a declarat săptămâna trecută directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Între timp, ministrul ucrainean al Sănătății, Viktor Liashko, a spus că lucrătorii medicali din țara sa ar trebui să poarte armuri.

Liashko a spus că șase medici au fost uciși de forțele ruse și 58 de ambulanțe au fost atacate de la începutul războiului.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina
Parteneri
Românii pentru care se reduce vârsta de pensionare
x close