Antena 3 CNN International News Nancy Pelosi, vizită oficială în Taiwan | Tensiuni în creştere între SUA şi China

Nancy Pelosi, vizită oficială în Taiwan | Tensiuni în creştere între SUA şi China

Președintele Camerei Reprezentanţilor din SUA Nancy Pelosi, ar urma să faca o vizita in Taiwan, ca parte a turneului său în Asia, au anunţat surse oficiale de la Taipei şi Washington D.C.

Nancy Pelosi, vizită oficială în Taiwan | Tensiuni în creştere între SUA şi China
Sursa foto: Hepta | DPA Images / Lenin Nolly
de Redacția Antena 3 CNN    |    02 Aug 2022   •   08:40

Nancy Pelosi ar urma să petreacă marți noaptea în Taiwan. Această iniţiativă vine în pofida avertismentelor din partea reprezentanţilor administraţiei Biden, care sunt îngrijorați de răspunsul Chinei la o vizită atât de importantă.

Ministerul chinez Externe a reiterat faptul că Beijingul consideră că Taiwanul este o provincie separatistă destinată reunificării și se opune ferm tuturor actelor care par să sprijine Taiwanul ca stat suveran independent.

Preşedintele Chinei, Xi Jin Ping, l-a avertizat pe omologul său american, Joe Biden, în cursul unei lungi discuţii telefonice purtate cu câteva zile în urmă, să nu se joace cu focul. Cu toate acestea, armata americană a început să mute portavioane și avioane de luptă mai aproape de Taiwan, scrie publicaţia Nikkei.

China a avertizat că va răspunde militar dacă Pelosi ajunge în Taiwan, insulă pe care o consideră parte a teritoriului său. Deşi se tem că Beijingul pregăteşte o invazie asupra insulei,oficialii americani nu se aşteaptă ca operaţiunile militare să înceapă prea curând.

×
Subiecte în articol: Nancy Pelosi Taiwan China SUA
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close