Antena 3 CNN International News Atac terorist inspirat de ISIS în Noua Zeelandă. Mai multe persoane au fost rănite. Agresorul, un extremist cunoscut poliției, a fost ucis

Atac terorist inspirat de ISIS în Noua Zeelandă. Mai multe persoane au fost rănite. Agresorul, un extremist cunoscut poliției, a fost ucis

Un bărbat care a rănit mai mulți oameni într-un atac desfășurat vineri în suburbia New Lynn din Auckland a fost împușcat și ucis de poliție, transmite CNN.

Atac terorist inspirat de ISIS în Noua Zeelandă. Mai multe persoane au fost rănite. Agresorul, un extremist cunoscut poliției, a fost ucis
de Redacția Antena 3 CNN    |    03 Sep 2021   •   07:48

UPDATE: Premierul neozeelandez a confirmat că este un atac terorist

Premierul Jacinda Ardern a descris atacul de la mall drept un incident terorist. Ea a spus că agresorul este un bărbat din Sri Lanka inspirat de gruparea Stat Islamic (ISIS). Ardern a mai precizat că suspectul era cunoscut agențiilor naționale de securitate, fiind "monitorizat permanent" de către acestea.

Potrivit premierului, legea nu permitea ca acest bărbat să fie ținut în detenție.

Incidentul a avut loc la ora locală 14.40 (ora 5.40 în România).

Agresorul de la mall a folosit un cuțit pentru a ataca și răni șase persoane aflate în centrul comercial, înainte de a fi împușcat mortal de polițiști.

Presa internațională notează că Auckland, orașul în suburbia căruia s-a produs atacul, se află sub reguli stricte de carantină, menite să limiteze pandemia de coronavirus.

Cele mai multe instituții și afaceri private sunt închise iar populației i se permite să își părăsească locuințele doar pentru cumpărături alimentare, pentru situații medicale și pentru exerciții  fizice.

Știrea inițială

Imagini ale atacului, cu oameni fugind panicați din LynnMall Shopping Centre și adăpostindu-se au apărut pe rețelele sociale.

Cel puțin șase răniți au fost transportați la spital, dintre care trei sunt în stare critică.

La locul atacului au ajuns forțe de securitate puternic înarmate și mai multe ambulanțe.

Reprezentanții centrului comercial au comunicat că "situația este gestionată de poliție" iar angajații mall-ului ajută forțele de ordine.

Centrul comercial a fost închis în urma incidentului

Prim-ministrul Jacinda Ardern a fost informată despre atac, precizează CNN.

×
Subiecte în articol: Noua Zeelanda atac mall
Parteneri
ANM anunţă temperaturi de vară: "Să ne bucurăm de acest weekend"
x close