Antena 3 CNN International News Novak Djokovic, mesaj de la premierul spaniol Pedro Sanchez

Novak Djokovic, mesaj de la premierul spaniol Pedro Sanchez

Jucătorul sârb de tenis Novak Djokovic, numărul 1 mondial, va trebui să respecte regulile sanitare în vigoare în Spania pentru a putea călători în această țară, a declarat, luni, prim-ministrul Pedro Sanchez.

Novak Djokovic, mesaj de la premierul spaniol Pedro Sanchez
Sursa foto: hepta
de Redacția Antena 3 CNN    |    18 Ian 2022   •   00:17

Sanchez a fost întrebat dacă Djokovic poate intra în Spania pentru a juca, după ce a fost deportat din Australia, fiind nevaccinat împotriva COVID.

Madrid Open, competiția la care ar putea participa jucătorul, urmează să înceapă la finele lunii aprilie.

"Orice sportiv care dorește să concureze în țara noastră trebuie să respecte regulile sanitare în vigoare în Spania", a menționat șeful guvernului de la Madrid.

Cancelarul german Olaf Scholz, care a vizitat, luni, Spania, și a participat la o conferință de presă alături de Sanchez, a spus, la rândul său: "Trebuie să respectăm cu toții regulile, indiferent cine suntem".

Djokovic călătorește cu regularitate în Spania, fiind proprietarul unei reședințe în stațiunea Marbella.

În decembrie anul trecut și în primele zile din noul an, el s-a aflat acolo iar imagini video ajunse în spațiul public îl înfățișează antrenându-se.

Regulile în vigoare în Spania impun călătorilor să prezinte certificatul de vaccinare sau un test PCR negativ efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de călătorie sau un certificat care atestă recuperarea după boala provocată de COVID.

Organizatorii evenimentelor sportive internaționale desfășurate aici pot adăuga reguli suplimentare pentru participanți, cum ar fi testarea zilnică la COVID în timpul turneelor, notează CNN.

×
Subiecte în articol: Pedro Sánchez
Parteneri
Primarul din Spanțov, prima reacție despre moartea fetiței de 4 ani și a bunicii ei
x close