Antena 3 CNN International News Este oficial: Casa Albă va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing

Este oficial: Casa Albă va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing

Administrația Biden nu va trimite niciun reprezentant diplomatic la Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing, ca poziție împotriva încălcărilor drepturilor omului din China, în provincia Xinjiang.

Este oficial: Casa Albă va boicota diplomatic Jocurile Olimpice de iarnă din 2022 de la Beijing
Sursa foto: Twitter/ CNN Breaking News
de Cerasela Stafie    |    06 Dec 2021   •   21:38

Anunțul a fost făcut luni de secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki. Aceasta a explicat că administrația trimite un „mesaj clar” că încălcarea drepturilor omului în China nu poate trece neobservată.

„Administrația Biden nu va trimite nicio reprezentare diplomatică sau oficială la Jocurile Olimpice de iarnă și jocurile paralimpice de la Beijing 2022, având în vedere genocidul și crimele împotriva umanității în curs de desfășurare ale RPC în Xinjiang”, a declarat Psaki în briefingul de presă de luni.

Psaki a adăugat că Echipa SUA are „sprijinul deplin” al administrației, dar că oficialii nu vor „contribui la fanfara jocului”.

Dacă s-ar prezenta, reprezentanța diplomatică sau oficială a SUA  ar trata aceste lucruri ca pe normalități, iar, în fața ”abuzurilor flagrante asupra drepturilor omului și a atrocitățile din Xinjiang, pur și simplu nu putem face asta”, a spus Psaki.

Secretarul de presă a mai transmis că boicotul diplomatic al jocurilor nu înseamnă că „acesta este sfârșitul preocupărilor pe care le vom ridica cu privire la abuzurile drepturilor omului”.

Întrebată dacă SUA încearcă să-i determine pe alți aliați să se alăture în boicotul diplomatic, ea a spus că administrația Biden și-a informat aliații cu privire la decizia SUA și „evident că îi vom lăsa să ia propriile decizii”.

Psaki a mai adăugat că nu s-a considerat că ar fi „potrivită” sau corectă penalizarea sportivilor americani prin organizarea unui întreg boicot al Jocurilor Olimpice din SUA.

×
Parteneri
Vremea de Paște și 1 mai. ANM anunță când se încălzește
x close