Antena 3 International News Veste proastă legată de noua variantă COVID. Cei care s-au infectat cu Delta s-au reinfectat cu Omicron

Veste proastă legată de noua variantă COVID. Cei care s-au infectat cu Delta s-au reinfectat cu Omicron

de Adrian Iclozan    |    04 Dec 2021   •   11:21
Veste proastă legată de noua variantă COVID. Cei care s-au infectat cu Delta s-au reinfectat cu Omicron
Sursa foto: hepta

Numărul cazurilor de COVID a crescut de aproape patru ori în ultimele patru zile în Africa de Sud, subliniind îngrijorările legate de contagiozitatea noii variante Omicron, transmite CNN.

Vineri, autoritățile sud-africane au anunțat 16.055 de noi cazuri. 

Marți numărul raportat a fost 4.373.

Cu cazurile anunțate vineri, numărul total de infectări depășește 3 milioane de la începutul pandemiei, în această țară cu aproximativ 59 de milioane de locuitori.

Institutul Național pentru Boli Transmisibile (NCID) a transmis că totalul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 3.004.203 iar creșterea de vineri corespunde unei rate de pozitivare de 24,3% (16.005 de probe pozitive din 65.990 teste).

Potrivit NICD, unele dintre noile cazuri sunt ale unor persoane care au avut COVID dar s-au reinfectat cu noua variantă Omicron.

Reinfectări cu Omicron la foști pacienți COVID

"Infecția anterioară oferea protecție împotriva variantei Delta dar pare să nu fie cazul cu Omicron", a declarat Anne von Gottberg, microbiolog din cadrul NICD.

"Am monitorizat reinfectările în cazurile Beta și Delta și nu am constatat o creștere a reinfectărilor peste ce ne așteptăm să se întâmple atunci când se schimbă forța (varianta, n.r.) de infecție, când valul se oprește.

Cu toate acestea, în cazul Omicron constatăm o creștere", a continuat ea.

Totuși, datele din Africa de Sud arată că reinfectările pot fi mai puțin grave, a indicat von Gottberg.

Trei sferturi din cazurile secvențiate în noiembrie erau Omicron

Ea a susținut că vaccinurile vor continua să împiedice forma severă a bolii și internările, în timp ce cazurile cresc în ritm rapid.

Dacă infectările cresc, număr de decese pare mult mai stabil. 25 de morți COVID au fost anunțați vineri de NICD.

Numărul de mostre secvențiate în Africa de Sud este limitat dar chiar și așa, proporția Omicron este mare: din 249 de cazuri secvențiate în noiembrie, 183 au fost confirmate cu varianta Omicron, ceea ce corespunde unui procentaj de 70 - 75 la sută

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că va desfășura o echipă specială în provincia sud-africană Gauteng, considerată epicentrul cazurilor Omicron.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close