Antena 3 CNN International News Jocurile Olimpice ar putea avea loc anul următor. Organizatorii nu exclud o nouă amânare din cauza pandemiei

Jocurile Olimpice ar putea avea loc anul următor. Organizatorii nu exclud o nouă amânare din cauza pandemiei

Șeful comisiei de organizare al Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020 nu a exclus anularea olimpiadei în cazul în care numărul infecțiilor COVID-19 ar crește, după ce mai mulți sportivi s-au infectat, iar sponsorii au renunțat la planurile de a participa la ceremonia de deschidere de vineri.

Jocurile Olimpice ar putea avea loc anul următor. Organizatorii nu exclud o nouă amânare din cauza pandemiei
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    20 Iul 2021   •   18:45

Întrebat la o conferință de presă dacă spectacolul sportiv la nivel mondial ar putea fi anulat, Toshiro Muto a spus că va ține ochii pe trendul infectărilor și valua această decizie dacă este necesar.

"Vom continua discuțiile dacă există o creștere a cazurilor", a spus Muto.

"În acest moment, cazurile de coronavirus pot crește sau scădea, așa că ne vom gândi la ce ar trebui să facem atunci când apare situația", a continuat acesta.

Un purtător de cuvânt al Tokyo 2020 a declarat ulterior că organizatorii „se concentrează 100% pe organizarea Jocurilor de succes”.

Cazurile COVID-19 în creștere din Tokyo au aruncat o umbră mare de îndoială asupra organizării unui eveniment care, fiind deja amânat de anul trecut din cauza pandemiei, va avea loc acum fără spectatori. 

Luna aceasta Japonia a decis că participanții vor concura cu locuri goale în tribună, pentru a minimiza riscurile de sănătate.

Japonia, al cărei program de vaccinare se derulează lent, a înregistrat peste 840.000 de cazuri și 15.055 de decese, de la începutul pandemiei, iar orașul gazdă al jocurilor, Tokyo, se confruntă cu o nouă creștere, de 1.387 de cazuri înregistrate marți.

×
Subiecte în articol: Tokyo Jocurile Olimpice
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close