Antena 3 CNN International News Site-uri precum CNN sau Amazon au picat, după o pană de internet la nivel global

Site-uri precum CNN sau Amazon au picat, după o pană de internet la nivel global

Un număr mare de site-uri media și guvernamentale importante nu funcționează în prezent, inclusiv Guardian, Financial Times, Independent și New York Times. Site-ul guvernului britanic - gov.uk - este, de asemenea, picat.

Site-uri precum CNN sau Amazon au picat, după o pană de internet la nivel global
Sursa foto: Hepta
de Alexandra Ionescu    |    08 Iun 2021   •   15:03

Cauza ar putea fi Fastly, un furnizor de servicii cloud. Au fost afectate și site-uri ca Amazon, CNN sau Netflix.

Mai multe întreruperi au lovit marți dimineață rețele de socializare, siteuri guvernamentale și de știri din întreaga lume. De vină ar fi o eroare la furnizorul de servicii de cloud din SUA - Fastly. Probleme au existat şi pentru utilizatorii Amazon, Spotify, PayPal şi Reddit, toţi întâmpinând dificultăţi la accesarea platformelor.

Fastly susține site-uri și aplicații de știri precum CNN, The Guardian, New York Times și multe altele. De asemenea, oferă servicii pentru Twitch, Pinterest, HBO Max, Hulu, Reddit, Spotify și alte platforme. Alte site-uri i importante, inclusiv Amazon, Target și site-ul guvernului britanic - Gov.uk - nu au funcţionat.

Compania transmite că analizează motivele pentru care a apărut această problemă şi că inginerii companiei fac tot posibilul ca siteurile respective să poată fi accesate în cel mai scurt timp.

Mai mulţi utilizatori ai platformei au raportat marţi că nu pot accesa conţinutul paginilor web. Nu este pentru prima dată când CloudFlare are astfel de probleme. 

Cei care vor să se conecteze pe respectivele siteuri se confruntă cu mesajul „503 Service Unavailable”. Afectat este inclusiv site-ul guvernului Marii Britanii.

„Pana" de internet a durat 23 de minute.

În august 2020, CenturyLink, un provider de internet a căzut pentru o zi întreagă, şi împreună cu el, Cloudflare, Hulu, the PlayStation Network, Xbox Live, Feedly, Discord şi alte zeci de site-uri au raportat probleme. Când Cloudfare, un alt furnizor de servicii ca Fastly a avut o eroare,au picat şi alte zeci de site-ur şi servicii online.

×
Subiecte în articol: pana internet cnn Amazon internet
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close