Antena 3 CNN International News Pedeapsa primită de un bărbat, după ce a pipăit o însoțitoare de zbor

Pedeapsa primită de un bărbat, după ce a pipăit o însoțitoare de zbor

Un bărbat acuzat că a pipăit o însoțitoare de zbor a fost condamnat la începutul acestei săptămâni în statul american Florida, relatează CNN.

Pedeapsa primită de un bărbat, după ce a pipăit o însoțitoare de zbor
Sursa foto: hepta
de Georgiana Adam    |    28 Ian 2022   •   13:54

Enio Socorro Zayas a primit o pedeapsă de șase luni de închisoare, în urma unui incident petrecut în data de 6 august 2021, la bordul unui zbor de la Cancun la Miami, operat de American Airlines.

Conform unei depoziții depuse de acuzare la dosarul cazului, la un moment dat însoțitoarea de zbor i-a pus lui Zayas în poală un pachet cu gustări, crezând că pasagerul doarme.

Când s-a întors, femeia a simțit cum "o mână a prins-o de partea de jos a gleznei și a avansat apoi spre zona inferioară a feselor, frecând ferm dintr-o parte în alta".

Un alt pasager aflat la bord a confirmat detaliile incidentului în fața autorităților.

Zayas a pledat vinovat la acuzația de agresiune sexuală.

CNN notează că anul trecut a fost înregistrat un record al comportamentelor abuzive ale pasagerilor pe liniile aeriene, în contextul pandemiei.

Administrația Federală a Aviației (FAA) a consemnat aproape 6.000 de raportări ale unor astfel de incidente.

Dacă între anii 1995 și 2000, FAA declanșa, în medie, 182 de anchete pe an, în urma comportamentelor perturbatoare, în 2021 agenția a inițiat 1.081 de astfel de investigații, ceea ce înseamnă o creștere de aproape 500%.

Din noiembrie, FAA a trimis 37 de cazuri din 227 pentru a fi analizate de poliția federală americană, FBI, în vederea urmăririi penale.

În ianuarie 2021, agenția a anunțat o politică de "toleranță zero" față de pasagerii turbulenți, care nu mai primesc avertismente sau consiliere, ci sunt amendați direct sau sancționați cu pedepse privative de libertate.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close