Antena 3 International News Pentagonul ordonă desfășurarea a 7.000 de soldați americani în Europa, inclusiv în România

Pentagonul ordonă desfășurarea a 7.000 de soldați americani în Europa, inclusiv în România

de Cerasela Stafie    |    24 Feb 2022   •   21:38
Pentagonul ordonă desfășurarea a 7.000 de soldați americani în Europa, inclusiv în România
Sursa foto: Getty Images/ John Moore

Secretarul american al Apărării a ordonat trimiterea a 7.000 de militari americani în Europa, a declarat un înalt oficial al apărării.

Anunțul a venit la puțin timp după declarațiile președintelui american Joe Biden. Liderul de la Casa Albă a declarat că a autorizat ”desfășurarea forțelor terestre și aeriene care erau deja staționate în Europa” în Estonia, Letonia, Lituania, Polonia și România.

El a mai spus că a autorizat trimiterea unor ”capacități suplimentare de forțe americane” în Germania ca parte a răspunsului NATO, inclusiv unele forțe care au fost puse în așteptare cu câteva săptămâni în urmă.

”Acesta ar cuprinde o echipă de luptă de brigadă blindată cu capacități asociate și facilitatori. Aceștia se vor desfășura în Germania pentru a-i asigura pe aliații NATO, pentru a descuraja agresiunea rusă și pentru a fi pregătiți să sprijine o serie de cerințe în regiune. Ne așteptăm să plece în zilele următoare”, a spus oficialul din domeniul apărării.

În declarațiile de la Casa Albă, Biden a reiterat că forțele americane ”nu sunt și nu vor fi implicate într-un conflict cu Rusia în Ucraina”.

”Forțele noastre nu merg în Europa pentru a lupta în Ucraina, ci pentru a-și apăra aliații NATO și pentru a-i asigura pe acești aliați din Est”, a adăugat el.

×
Subiecte în articol: Pentagon ordin trupe americane Europa România

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

x close