Antena 3 CNN International News Cel puțin 159 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea blocului din Florida

Cel puțin 159 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea blocului din Florida

Numărul persoanelor decedate după ce o clădire rezidenţială de lux din oraşul Surfside, în apropiere de Miami, s-a prăbuşit în noaptea de miercuri spre joi, a ajuns la 4.

Cel puțin 159 de persoane sunt date dispărute după prăbușirea blocului din Florida
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    25 Iun 2021   •   17:54

Primarul din Miami-Dade, Daniella Levine Cava, a declarat că până acum trei cadavre dintre cele patru au fost scoase de sub dărâmături, dar niciunul nu a fost identificat.

Ea a subliniat că este plină de speranță că celelalte persoane dispărute vor fi găsite în viață.

Printre persoanele dispărute se numără numeroşi cetăţeni din ţări din America Latină, între care nouă argentinieni, trei uruguayeni şi şase paraguayeni.

Sora primei doamne a Paraguayului, Silvana Lopez Moreira, şi familia acesteia se numără printre ei, a confirmat ministrul paraguayan de externe, Euclides Acevedo.

Președintele Joe Biden a declarat că este vorba despre o stare de urgență și a dispus trimiterea de ajutoare federale. "Le spun oamenilor din Florida, orice ajutor din partea guvernului federal vă stă la dispoziție. Noi așteptăm, doar trebuie să cereți ajutor și vom fi acolo”, a spus Biden.

Încă nu se ştie care este motivul pentru care blocul cu 12 etaje, vechi de 40 de ani, s-a prăbuşit, însă oficiali localii au menţionat că se făceau lucrări la acoperiș și alte raparații. Echipe de ingineri și pompieri intervin la fața locului pentru a asigura partea rămasă în picioare a clădirii.

În ultima vreme, clădirea a fost supusă mai multor inspecţii, alături de construcţia clădirii adiacente.

"Erau probleme la garajul subteran. Erau unele crăpături minore, care doar ce au fost reparate. Nimic de o amploare care ar putea indica faptul că există o problemă structurală care ar putea duce la ceva catastrofal", a spus comisarul din Surfside, Charles Kesl, pentru Local 10.

Champlain Towers South avea peste 130 de apartamente, dintre care 80 erau ocupate.

×
Subiecte în articol: Florida prabusire
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close