Antena 3 CNN International News Ministrul maghiar de externe a apărat la CNN controversata lege privind conținutul LGBTQ: "În Ungaria, căsătoria se încheie între un bărbat și o femeie"

Ministrul maghiar de externe a apărat la CNN controversata lege privind conținutul LGBTQ: "În Ungaria, căsătoria se încheie între un bărbat și o femeie"

Ministrul de Externe din Ungaria, Peter Szijjarto, a apărat, în direct la CNN, controversata lege care interzice promovarea conținutului LGBTQ la persoanele sub 18 ani. Mai multe state europene au blamat Budapesta pentru această lege, pe care șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a numit-o "o rușine".

Ministrul maghiar de externe a apărat la CNN controversata lege privind conținutul LGBTQ: "În Ungaria, căsătoria se încheie între un bărbat și o femeie"
de Adrian Iclozan    |    14 Iul 2021   •   15:05

La CNN, Peter Szijjarto a respins acuzațiile conform cărora legea ar discrimina în defavoarea persoanelor LGBTQ dar a insistat, pe de altă parte, că aspecte precum definiția căsătoriei, țin de legislația națională iar un stat nu poate fi judecat în raport cu alt stat pe această bază.

"Potrivit Constituției din Ungaria, orice fel de discriminare, inclusiv pe baza orientării sexuale, este interzisă. În Ungaria, nu trebuie să îi fie nimănui frică din cauza orientării sale sexuale. Nimeni nu poate fi discriminat pe această bază.

Ministru maghiar: Căsătoria este între un bărbat și o femeie, în Ungaria. Ține de legislația națională

Și, da, Constituția noastră spune că că o căsătorie poate fi încheiată între un bărbat și o femeie, așa cum prevăd constituțiile a multe state din Uniunea Europeană și din lume. Și, este adevărat, Constituția noastră spună că tatăl este bărbat iar mama, femeie. Așa definește familia Constituția noastră. Dar asta ține de competența națională. Pe această bază, o națiune nu poate fi contrapusă altei națiuni. Și vreau să vă mai spun ceva: este fals că pedofilia și homosexualitatea sunt tratate confuz în lege.

Nu veți găsi nicio propoziție care să confunde aceste două aspecte. Pe de o parte, legea vorbește despre consecințele foarte grave ale pedofiliei iar pe de altă parte, despre protecția copiilor, în ceea ce privește educația orientării sexuale. Sunt două părți complet diferite și separate ale legii. Nimic nu este confuz".

Moderatoarea Bianna Golodryga îl întreabă pe ministrul maghiar dacă legiuitorii din Ungaria au apelat la specialiști care să justifice preocuparea politicienilor maghiari față de impactul conținutului homosexual la persoanele sub 18 ani.

Ministru maghiar: Nu vrem ca activiștii LGBT să meargă în școli și grădinițe pentru a-și promova comportamentul

"Sunt destul de sigur, ca tată, ca părinte, că îmi cunosc copilul mai bine decât orice ONG sau instituție. De aceea, este mult mai bine să mă ocup eu de educația copiilor mei în ceea ce privește orientarea sexuală, și nu un ONG despre care nu știu cine îl finanțează și ce obiective are.

Legea nu interzice educația referitoare la cultura sau orientarea sau dezvoltarea sexuală, adresată minorilor. Însă acest tip de educație trebuie realizată de personal autorizat și profesionist. Ce vrem să evităm este ca activiștii LGBTIQ să meargă în grădinițe și în școli și să încerce să promoveze acest tip de comportament sau de orientare în rândul copiilor noștri. Doar părinții pot juca acest rol, este opinia noastră foarte fermă și strictă în această chestiune. Și nu cred că, pe această bază, trebuie fi considerați (mai ostili) decât alte țări sau decât alți legiuitori", a spus ministrul ungar de externe în intervenția sa la CNN.

×
Subiecte în articol: LGBT
Parteneri
500 de români au rămas fără locuinţe din cauza unui escroc imobiliar
x close