Antena 3 CNN International News Patru polițiști bat cu pumnii și cu picioarele în cap un adolescent de 17 ani, suspect de furt, în Los Angeles. Imagini cu impact emoțional

Patru polițiști bat cu pumnii și cu picioarele în cap un adolescent de 17 ani, suspect de furt, în Los Angeles. Imagini cu impact emoțional

O arestare brutală operată de poliția din Los Angeles a fost filmată de un martor iar imaginile arată cum patru polițiști lovesc cu pumnii și cu picioarele un tânăr suspectat că a furat din magazin.

Patru polițiști bat cu pumnii și cu picioarele în cap un adolescent de 17 ani, suspect de furt, în Los Angeles. Imagini cu impact emoțional
de Adrian Iclozan    |    10 Iun 2021   •   16:17

Dintre cei patru ofițeri de poliție, trei sunt în haine civile, notează CNN.

Ei îl lovesc în mod repetat pe suspect, în timp ce îl imobilizează la pământ.

La un moment dat, unul dintre polițiști îl lovește cu piciorul în cap pe suspect, în timp ce acesta era întins pe podeaua centrului comercial Glendale Galleria.

Suspect adolescent imobilizat cu palma pe gât: "Nu pot să respir!"

Tânărul, aflat la podea, cu fața în sus și apăsat pe gât, cu palma, de unul dintre ofițeri, poate fi auzit spunând: "Nu pot să respir!"

Un alt polițist poate fi auzit spunând-ui: "Întoarce-te!" după care suspectul țipă.

Incidentul a fost filmat cu telefonul de un bărbat aflat la cumpărături.

"Polițistul care nici nu era acolo de la început, care a venit în fugă, cum a ajuns pare că s-a decis să-l lovească pe puști în față", a povestit martorul.

Un purtător de cuvânt al poliției a spus că ofițerii au fost chemați pentru un furt într-o altă parte a centrului comercial. Ei au localizat un suspect care corespundea descrierii în interiorul unui magazin cu articole sportive.

Atenție, materialul video conține imagini cu impact emoțional!

Arestarea brutală s-a viralizat pe internet

Incidentul s-a petrecut la finele săptămânii trecute iar imaginile au devenit virale pe internet.

"A fost greu de privit. Ne-a traumatizat. Nu putem să ne scoatem din minte acele imagini", spune Melissa Navarette, sora suspectului.

Potrivit poliției, bunurile furate au fost recuperate de la suspect.

El a fost arestat pentru furt și împotrivire la arestare.

Tânărul a suferit răni la cap și la ochi în timpul intervenției polițiștilor.

Polițiștii implicați, suspendați pe perioada investigației

Connie Rice, avocat în materia drepturilor omului, a examinat imaginile și susține că polițiștii au acționat împotriva instruirii primite de membrii forțelor de ordine în cazul reținerii suspecților.

"Suspectul nu avea, aparent, nicio armă, deci nu prezenta nicio amenințare iminentă de natură letală sau vreun risc să rănească pe cineva. Este mai rău decât o arestare dură. Am văzut tactici și ordine mai bune într-o încăierare în bar", a comentat ea.

Potrivit Departamentului polițienesc din Glendale, a fost demarată o anchetă internă a acestui incident iar cei patru polițiști implicați au fost suspendați pe perioada investigației.

×
Subiecte în articol: los angeles arestare brutală adolescent
Parteneri
Averea lui Cătălin Cîrstoiu, candidatul PSD-PNL
x close