Antena 3 CNN International News Povestea milionarului în dolari care și-a ascuns averea toată viața și a sfârșit într-o rulotă. A vrut să facă fericiți 2.000 de "moștenitori"

Povestea milionarului în dolari care și-a ascuns averea toată viața și a sfârșit într-o rulotă. A vrut să facă fericiți 2.000 de "moștenitori"

Un bărbat care a trăit modest și obișnuia să de deplaseze cu un vehicul utilitar de tăiat iarba s-a dovedit a fi, după moarte, un milionar neștiut de aproape nimeni și, în plus, unul foarte generos cu comunitatea sa.

Povestea milionarului în dolari care și-a ascuns averea toată viața și a sfârșit într-o rulotă. A vrut să facă fericiți 2.000 de "moștenitori"
Sursa foto: CNN / X@Ground_app
de Redacția Antena 3 CNN    |    23 Noi 2023   •   15:54

Geoffrey Holt (foto) a murit pe 6 iunie anul acesta, la 82 de ani, și și-a lăsat averea unei organizații de caritate, în ideea de a ajuta localitatea Hinsdale, o comunitate cu aproximativ 2.000 de rezidenți din statul american Massachusetts.

Suma nu este neglijabilă: e vorba de 3,8 milioane de dolari.

Povestea lui Holt a fost spusă, pentru CNN, de Edwin "Smokey" Smith, cel mai bun prieten al lui Holt.

Acesta din urmă s-a mutat în 1968 în districtul New Hampshire din Massachusetts și a trăit în ultimii 15 ani din cecurile primite de la asigurările sociale.

Prietenul milionarului: "A trăit foarte modest"

Potrivit lui Smith, milionarul locuia într-un parc de rulote din oraș iar scaunele din bucătăria rulotei sale erau din placaj.

"Geoffrey a trăit foarte simplu. Și nu avea nevoie de multe lucruri", a povestit prietenul milionarului.

Originea averii acestuia stă într-un fond fiduciar pe care Holt l-a înființat în 2001.

"Geoffrey a fost primul administrator al fondului. La moartea sa, am devenit administrator succesor", a dezvăluit Edwin Smith.

Municipalitatea Hinsdale își face planuri cu banii lăsați de Geoffrey Holt

Geoffrey Holt și-a lăsat averea Fundației Caritabile din New Hampshire.

Membrii comunității, inclusiv școlile și organizațiile locale, pot solicita Fundației subvenții anuale de până la 150.000 de dolari, a explicat Kathryn Lynch, reprezentata municipalității.

Iar administrația locală evaluează în prezent diverse destinații pentru banii lăsați de Holt: achiziționarea unei mașini de vot electronice sau repararea ceasului primăriei.

"În primul rând, este de a avea buletine de vot electronice în onoarea domnului Holt, deoarece a fost un votant entuziast, iar supraveghetorii noștri de pe lista de control numără manual buletinele de vot la alegeri", a precizat Kathryn Lynch.

Milionarului nu-i plăcea să fie în lumina reflectoarelor

La rândul său, Kristen Oliveri, purtător de cuvânt al Fundației de Caritate New Hampshire, a menționat că banii lăsați moștenire vor fi utilizați pentru a sprijini proiecte, programe și organizații care oferă servicii de sănătate, educaționale, recreative sau culturale pentru locuitorii din Hinsdale.

"Fundația este onorată să ajute la punerea în practică a unei asemenea generozități și așteptăm cu nerăbdare să contribuim la distribuirea acestor fonduri în anii următori", a spus ea.

Prietenul lui Geoffrey Holt crede că acesta ar fi fericit să știe că darul său pentru comunitate său este apreciat și recunoscut.

Totuși, lui Holt nu-i plăcea să iasă în fața oamenilor și era stresat de ideea de a ajunge "în lumina reflectoarelor", a dezvăluit Edwin Smith.

×
Parteneri
Craterul de pe strada din Slănic Prahova are o adâncime de 18 metri
x close