Antena 3 CNN International News Prețul petrolului a scăzut brusc marți după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei

Prețul petrolului a scăzut brusc marți după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei

Prețul petrolului a scăzut brusc marți, după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei ca urmare a negocierilor ruso-ucrainene ce au avut loc la Istanbul.

Prețul petrolului a scăzut brusc marți după ce Rusia a indicat că își va opri asaltul în anumite părți ale Ucrainei
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    29 Mar 2022   •   16:00

Evoluțiile au atenuat temerile legate de aprovizionarea cu energie, care au determinat creșterea vertiginoasă a prețurilor petrolului la începutul acestei luni.

Petrolul american a scăzut cu 6,4% la 99,25 dolari pe baril în tranzacțiile recente. Țițeiul Brent, punctul de referință mondial, a pierdut 5,4%, până la 106,43 dolari pe baril.

În urma discuțiilor de pace dintre Rusia și Ucraina de marți, ministrul adjunct rus al Apărării, Alexander Fomin, a declarat că Ministerul rus al Apărării a decis să „reducă drastic ostilitățile” din Kiev și Cernihiv.

Oficialul rus a spus că schimbările fac parte dintr-un efort de „creștere a încrederii reciproce și de a crea condițiile necesare pentru continuarea negocierilor”, a informat RIA.

„Nu aș spune că se instaurează pacea, dar se pare că există o licărire de speranță”, a declarat Robert Yawger, vicepreședinte pentru energie la Mizuho Securities.

Cu toate acestea, Yawger a subliniat că sancțiunile împotriva Rusiei nu dispar peste noapte și nici stigmatul care a determinat multe companii energetice, bănci și companii de transport maritim să facă afaceri cu firme energetice rusești.

Și nu există nicio garanție că se va ajunge la încetarea focului între Rusia și Ucraina.

„Ați putea considera cu ușurință că Rusia doar se retrage pentru a se regrupa”, a spus Yawger. „Nu aș avea încredere în ei.”

Prețurile petrolului au scăzut luni din cauza temerilor că închiderea Shanghai-ului va reduce drastic cererea de energie a Chinei.

×
Subiecte în articol: Rusia Război Ucraina pret petrol
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close