Antena 3 CNN International News Donald Trump l-a înjurat pe Benjamin Netanyahu, pentru că l-a felicitat ”prea repede” pe Biden la alegerile de anul trecut

Donald Trump l-a înjurat pe Benjamin Netanyahu, pentru că l-a felicitat ”prea repede” pe Biden la alegerile de anul trecut

Donald Trump a avut o reacție cu totul neașteptată, după ce Benjamin Netanyahu l-a felicitat ”prea repede” pe Joe Biden la alegerile prezidențiale de anul trecut. Acesta l-a înjurat pe fostul său aliat apropiat.

Donald Trump l-a înjurat pe Benjamin Netanyahu, pentru că l-a felicitat ”prea repede” pe Biden la alegerile de anul trecut
Sursa foto: Getty Images/ Alex Wong
de Cerasela Stafie    |    10 Dec 2021   •   18:25

Într-o nouă serie de interviuri, fostul lider de la Casa Albă a explicat că s-a simțit trădat când Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe Joe biden pentru câștigarea alegerilor, explicând că a fost ”prea devreme”.

”A fost prea devreme. Ok? Hai să zicem așa: l-a felicitat foarte repede. Mai repede decât majoritatea liderilor lumii. N-am mai vorbit cu el de atunci. Fuck him”, a spus Donald Trump, într-un interviu publicat vineri de Axios.

Trump a explicat că s-a simțit cu atât mai dezamăgit cu cât el a fost cel care a luat decizia de a recunoaște Ierusalimul drept capitala Israelului, schimbând astfel decenii de politică SUA și de consens internațional, și tot el a recunoscut suveranitatea statului evreu asupra regiunii Golan Heights, ocupată de Siria într-un război din 1967.

„Nimeni n-a făcut pentru Netanyahu mai mult decât mine. Nimeni n-a făcut pentru Israel mai mult decât mine. Și primul care dă fuga să-l felicite pe Biden a fost Netanyahu. Nu numai că l-a felicitat, dar a făcut-o într-un video. Dacă te uiți la liderii altor țări - Brazilia, de exemplu - au așteptat luni. Putin. Mulți alți lideri. Mexic. Toți au simțit că alegerile au fost gata. Dar au așteptat. Nimeni n-a făcut pentru Bici mai mult decât mine. bani. Le-am dat o grămadă de bani și le-am trimis soldați. Am făcut totul”, a mai spus Trump.

La 8 noiembrie 2020, la doar o zi după ce s-a anunțat că Biden a fost marele câștigător al alegerilor prezidențiale, Benjamin Netanyahu l-a felicitat pe acesta, printr-un clip video distribuit pe Twitter. Fostul premier israelian a declarat că între el și actualul lider de la Casa Albă este o relație personală „lungă și caldă” de aproape 40 de ani, că îl vede ca pe ”un mare prieten al Israelului” și așteaptă cu nerăbdare să lucreze împreună.

Ulterior, într-o altă postare, Netanyahui i-a mulțumit lui Trump „pentru prietenia pe care ai arătat-o statului Israel și mie personal, pentru recunoașterea Ierusalimului și a Înlțimilor Golan, pentru că ai ținut piept Iranului, pentru acordurile de pace istorice și pentru aducerea alianței SUA - Israel la un nivel nemaiîntâlnit”.

În ciuda faptului că și-a postat felicitările pe rețelele de socializare, fostul lider de la Tel Aviv a întârziat în a-l suna pe Biden după alegeri, așteptând două săptămâni pentru a-i da un telefon, ceea ce i-a atras critici din partea unora din Israel.

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close