Antena 3 CNN International News Record de infectări COVID-19 în Australia. Spitalele din Sydney ridică corturi pentru a face față cazurilor

Record de infectări COVID-19 în Australia. Spitalele din Sydney ridică corturi pentru a face față cazurilor

Sydney înregistrează un nou record de infectări zilnice cu coronavirus, în ciuda restricţiilor de două luni.

Record de infectări COVID-19 în Australia. Spitalele din Sydney ridică corturi pentru a face față cazurilor
Sursa foto: Getty Images
de Alexandra Ionescu    |    26 Aug 2021   •   16:33

Infectările zilnice cu COVID-19 au sărit de 1000, joi, pentru prima dată de la începutul pandemiei, iar două spitale din Sidney au ridicat corturi pentru a face față numărului mare de pacienți.

Sydney, cel mai mare oraș al Australiei, și epicentrul noului focar, se luptă să țină sub control infectările cu tulpina Delta, care ating recorduri zilnice, chiar și după ce orașul a stat 2 luni în carantină.

Statul New South Wales a raportat 1.029 de noi infectări, iar în ziua precedentă au fost înregistrate 919. 

969 de cazuri au fost detectate în Sidney.

Creșterea rapidă a numărului de infectări a forțat spitalele Sydney's Westmead și Blacktown să ridice corturi pentru noii pacienți.

„Acest lucru arată că vaccinarea este cheia. Trebuie să creştem ritmul şi acoperirea vaccinării", a declarat Kerry Chant, directorul sanitar din NSW.

Din 116 persoane internate acum la terapie intensivă, 102 nu sunt vaccinate. Au fost raportate 3 noi decese, printre care un bărbat de 30 de ani care a murit acasă. 

Creşterea infectărilor apare în momentul în care guvernul federal australian a presat statele să respecte un plan naţional de redeschidere în patru etape convenit în iulie.

Queensland, fără noi contaminări, a spus că va întrerupe sosirile din NSW şi Victoria timp de două săptămâni, începând de miercuri, pentru a reduce presiunea asupra sistemului hotelier.

În afară de Sydney, al doilea cel mai mare oraș din țară, Melbourne, precum și capitala Canberra sunt în carantină.

25 de milioane de oameni nu au voie să își părăsească locuințele. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close