Antena 3 CNN International News Republica Moldova, survolată de rachetele rusești Kalibr, care au adus moartea în Ucraina

Republica Moldova, survolată de rachetele rusești Kalibr, care au adus moartea în Ucraina

Mai multe rachete lansate de pe nave rusești aflate în Marea Neagră au intrat, luni, în spațiul aerian al Republicii Moldova.

de Cristi Popovici    |    10 Oct 2022   •   14:01

Informația este transmisă de CNN, care îl citează pe Nicu Popescu, vicepremier și ministru al Afacerilor Externe în guvernul de la Chișinău.

"Trei rachete lansate asupra Ucrainei în această dimineață de pe nave rusești din Marea Neagră au traversat spațiul aerian al Republicii Moldova. Am cerut ca ambasadorul Rusiei să fie convocat pentru explicații", a spus ministrul.

Faptul că rachetele rusești - cel mai probabil, de tipul Kalibr - au tranzitat spațiul aerian al Republicii Moldova a creat un risc suplimentar pentru aeronavele civile dar și pentru locuitori, remarcă Antena 3 CNN.

Pe de altă parte, conflictul militar declanșat de Rusia în Ucraina a adus la suprafață un alt conflict "înghețat" întreținut de Moscova în regiunea separatistă Transnistria.

Mai multe explozii au avut loc în zona transnistreană mai devreme în cursul acestui an, stârnind temeri că Moscova, prin provocări menite să justifice "măsuri în sprijinul populației pro-ruse", ar putea încerca să extindă războiul dincolo de granițele Ucrainei și să creeze un nou teatru de conflict în Moldova.

Transnistria, care s-a declarat "independentă" în urmă cu mai bine de trei decenii, nu este recunoscută de comunitatea internațională însă guvernul de la Chișinău nu are niciun control în această regiune.

×
Subiecte în articol: Republica Moldova rachete Ucraina Kalibr
Parteneri
"Paul de România", arestat preventiv după ce a fost prins în Malta
x close