Antena 3 CNN International News Restricțiile i-ar putea viza și pe cei vaccinați, în urma răspândirii tulpinii Delta, avertizează specialiștii

Restricțiile i-ar putea viza și pe cei vaccinați, în urma răspândirii tulpinii Delta, avertizează specialiștii

Tulpina Delta îi obligă pe oficiali să regândească măsurile Covid-19, chiar și pentru cei vaccinați.

Restricțiile i-ar putea viza și pe cei vaccinați, în urma răspândirii tulpinii Delta, avertizează specialiștii
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    29 Iun 2021   •   20:09

Tulpina a fost identificată pentru prima dată în India, iar acum îngrijorează Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, deoarece oamenii de știință cred că se poate răspândi mai ușor sau poate provoca boli mai severe.

Varianta Delta reprezintă acum aproximativ 1 din 5 noi infecții cu coronavirus din SUA și mai mult de jumătate din populație nu este încă complet vaccinată, potrivit CDC (Centrul pentru Prevenirea și Controlul Bolilor din SUA).

Fostul comisar al FDA (Administrația pentru alimente și medicamente din SUA), Scott Gottlieb, a declarat pentru CBS că, în ceea ce privește răspândirea Delta, SUA se află la aproximativ o lună sau două în spatele Marii Britanii - o țară care se ocupă de un număr mare de cazuri, în ciuda unor rate de vaccinare relativ ridicate.

Pentru aceste țări, Organizația Mondială a Sănătății a sfătuit săptămâna trecută că și cei complet vaccinați ar trebui să poarte în continuare măști.

Deja, în Los Angeles, ritmul răspândirii acestei variante i-a motivat pe oficiali să restabilească obligativitatea măștii pentru spațiile publice interioare, chiar și pentru vaccinați.

Numind aceasta o „măsură de precauție”, Departamentul de Sănătate Publică din Los Angeles a emis luni ghidul voluntar pentru purtarea măștii, spunând că este necesară până când oficialii din domeniul sănătății pot „înțelege mai bine cum și la cine se răspândește varianta Delta”.

Experții au spus că dovezile indică faptul că vaccinurile precum Moderna și Pfizer / BioNTech asigură procente mari de protecție împotriva tulpinii, dar directorul de sănătate publică din LA, Barbara Ferrer, a spus că nu este clar, pe măsură ce va deveni mai răspândită .

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close