Antena 3 CNN International News Rusia a fost suspendată din calitatea de membru al Organizației Mondiale a Turismului

Rusia a fost suspendată din calitatea de membru al Organizației Mondiale a Turismului

Organizația Mondială a Turismului a ONU (UNWTO) a suspendat Rusia din calitatea de membru, miercuri, într-o sesiune extraordinară.

Rusia a fost suspendată din calitatea de membru al Organizației Mondiale a Turismului
Sursa foto: Twitter/ Said Pulido
de Cerasela Stafie    |    27 Apr 2022   •   22:21

Guvernul rus și-a anunțat retragerea cu câteva ore înainte de întâlnire.

”Membrii UNWTO au votat pentru suspendarea Rusiei. Întâlniți pentru o primă Adunare Generală extraordinară a UNWTO, membrii au dezbătut suspendarea Rusiei din Organizație. Rusia a refuzat să își apere poziția și și-a anunțat retragerea din UNWTO”, a anunțat UNWTO într-un mesaj pe Twitter.

Ucraina a reacționat prin ministrul Afacerilor Externe, Dmitro Kuleba: ”Rusia a fost suspendată din @UNWTO la prima sesiune extraordinară a Adunării Generale. Sunt recunoscători tuturor membrilor care au susținut această mișcare”.

”Singura direcție de călătorie pentru criminalii de război ruși ar trebui să fie Haga. Izolarea Rusiei se va adânci cu fiecare zi de război împotriva Ucrainei”, a adăugat Kuleba, tot într-un mesaj pe Twitter.

Ministerul rus de Externe a confirmat ieșirea Rusiei din Organizația Mondială a Turismului ONU într-o declarație publicată miercuri.

”Partea rusă nu consideră oportun să continue să lucreze în cadrul UNWTO, a cărei conducere acceptă politizarea activităților sale și susține deschis discriminarea împotriva țării noastre. În acest sens, Federația Rusă a decis să se retragă din Organizația Mondială a Turismului”, se arată în comunicat.

Organizația Mondială a Turismului este agenția Națiunilor Unite care promovează turismului responsabil, durabil și accesibil universal.

×
Parteneri
Românii care vor fi obligați să își instaleze al doilea contor pentru energie
x close