Antena 3 International News O asistentă medicală riscă 15 ani de închisoare după ce a emis adeverințe COVID false unor persoane care nu s-au vaccinat, în SUA

O asistentă medicală riscă 15 ani de închisoare după ce a emis adeverințe COVID false unor persoane care nu s-au vaccinat, în SUA

de Adrian Iclozan    |    04 Dec 2021   •   13:43
O asistentă medicală riscă 15 ani de închisoare după ce a emis adeverințe COVID false unor persoane care nu s-au vaccinat, în SUA
Sursa foto: cnn.com

O asistentă medicală din statul american Carolina de Sud a fost pusă sub acuzare de o instanță federală pentru că a eliberat documente false de vaccinare anti-COVID, relatează CNN.

Potrivit acuzării, asistenta Tammy McDonald, de 53 de ani, din orașul Columbia, a eliberat documentele false în lunile iunie și iulie anul curent.

Ea ar fi completat formularele de vaccinare pentru persoane despre care știa că nu primiseră vaccinul anti-COVID.

De asemenea, femeia este acuzată că i-a mințit pe anchetatorii federali.

"A furnizat documente care atestă vaccinarea unor persoane și a completat personal datele de identificare ale acestor persoane și loturile de fabricație pentru vaccinuri despre care știa că nu au fost administrate persoanelor respective", se spune în actul de acuzare.

În cazul lui McDonald, au fost formulate două capete de acuzare pentru realizarea frauduloasă de documente de identificare și un cap de acuzare pentru că i-a mințit pe anchetatori.

Ea a fost pusă oficial sub acuzare vineri iar instanța a stabilit în cazul său o cauțiune de 10.000 de dolari.

McDonald s-a declarat nevinovată.

"Deși actul de acuzare vorbește de la sine, crearea frauduloasă de documente de vaccinare pentru cei care nu s-au vaccinat amenință în mod direct sănătatea cetățenilor din Carolina de Sud", a spus procurorul federal interimar M. Rhett DeHart.

Dacă va fi găsită vinovată, Tammy McDonald riscă până la 15 ani de închisoare pentru frauda cu documente și până la cinci ani de detenție pentru i-a mințit pe procurori.

×
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal
x close