Antena 3 CNN International News Țara în care oamenii sunt îndemnați să mănânce ghearele puilor, pentru a face economie: "Am intrat în epoca înecului în datorii"

Țara în care oamenii sunt îndemnați să mănânce ghearele puilor, pentru a face economie: "Am intrat în epoca înecului în datorii"

Una dintre cele mai populare țări din lume, cunoscută pentru muzeele în aer liber, se confruntă cu scumpiri îngrijorătoare, care îi determină pe oameni să consume chiar și ghearele puilor.

Țara în care oamenii sunt îndemnați să mănânce ghearele puilor, pentru a face economie: "Am intrat în epoca înecului în datorii"
Sursa foto: pexels
de Redacția Antena 3 CNN    |    19 Ian 2023   •   21:26

În această perioadă, egiptenii se confruntă cu creșteri colosale privind prețurile alimentelor, iar puiul a devenit un produs de lux.

În 2021, prețul păsărilor de curte ajungea la 30 de lire egiptene (1,9 dolari) per kilogram, iar în prezent, valoarea a crescut la 70 de lire egiptene (2,36 dolari).

În acest caz, Institutul Național pentru Nutriție le-a sugerat oamenilor să consume chiar și ghearele puilor.

În Egipt, ghearele puilor sunt considerate cele mai ieftine produse din carne, fiind, de asemenea, un simbol al sărăciei.

Citește și: Ţara în care un kilogram de ceapă costă de trei ori mai mult decât carnea de pui

Oamenii nu au fost încântați de recomandările specialiștilor și sunt din ce în ce mai furioși.

"Am intrat în epoca ghearelor de găină, a prăbușirii lirei egiptene… și a înecului în datorii”, a scris, pe Twitter, Mohamed Al-Hashimi, o personalitate mass-media, potrivit CNN.

În ciuda reticenței egiptenilor de a consuma aceste părți ale puiului, prețul unui kilogram de gheare a fost dublat rapid, ajungând la 20 de lire egiptene (0,67 USD).

Cum a ajuns Egiptul în această situație

Din cauza crizelor cu care s-a confruntat în ultimul deceniu, țara a fost forțată să solicite ajutor financiar din partea Fondul Monetar Internațional (FMI), dar și din partea aliaților arabi din Golf.

Economia șubredă a Egiptului a fost cauzată de investițiile în domeniul militar, precum și de alocarea unor sume uriașe pentru realizarea proiectelor de tipul celui mai înalt turn din Africa.

De asemenea, pandemia și războiul din Ucraina au reprezentat alte lovituri semnificative pentru economia Egiptului.

Din cauza pandemiei, investitorii au retras 20 de miliarde de dolari din Egipt, iar consecințele economice, generate de situația din Ucraina, au făcut ca țara să piardă, anul trecut, o sumă la fel de mare, potrivit Reuters.

Autoritățile au dezvăluit că aproape 30% din populația Egiptului se află sub pragul sărăciei.

×
Subiecte în articol: Egipt criza economica
Parteneri
Motivul pentru care prezentatorii Antena 3 CNN au purtat un bujor roșu în piept
x close