Antena 3 CNN International News Un bărbat în scaun cu rotile a fost împușcat mortal de un polițist pe nume Remington, care a tras de nouă ori asupra lui, în SUA. Incidentul a fost filmat

Un bărbat în scaun cu rotile a fost împușcat mortal de un polițist pe nume Remington, care a tras de nouă ori asupra lui, în SUA. Incidentul a fost filmat

Un polițist din Tucson, statul american Arizona, a fost filmat în timp ce a tras de mai multe ori asupra unui bărbat în scaun cu rotile, ucigându-l, relatează CNN.

Un bărbat în scaun cu rotile a fost împușcat mortal de un polițist pe nume Remington, care a tras de nouă ori asupra lui, în SUA. Incidentul a fost filmat
de Adrian Iclozan    |    01 Dec 2021   •   14:13

Incidentul s-a petrecut luni iar imaginile au fost surprinse de camera corporală a polițistului, de o cameră de supraveghere a parcării unui magazin din lanțul Walmart și de o altă cameră de securitate, aparținând Lowe's, un alt retailer.

Ofițerul care a tras se numește Ryan Remington.

Victima sa este Richard Lee Richards, 61 de ani.

Imaginile analizate de anchetatori arată cum Remington, care lucra de patru ani în cadrul forțelor de poliție din Tucson, își descarcă arma asupra bărbatului în scaun cu rotile motorizat, în timp ce acesta din urmă se îndepărtează de ofițer.

Atenție, montajul următor conține imagini cu impact emoțional!

Bărbatul în scaun cu rotile, suspect de furt

Richards era suspectat că a furat o cutie cu scule din magazinul Walmart.

Un angajat l-a contactat pe polițistul aflat în afara orelor de serviciu, dar care îndeplinea o sarcină specială la magazin, a precizat Chris Magnus, șeful poliției din Tucson.

Polițistul Remington l-a localizat pe suspect în parcarea magazinului și i-a cerut să vadă bonul pentru cutia cu scule.

Angajatul Walmart, martor la incident, a povestit că bărbatul în scaun cu rotile a agitat un cuțit și i-a spus polițistului: "Uite bonul!"

Șeful poliției susține că ofițerul Remington a încercat să-l determine pe Richards să se oprească și să predea cuțitul.

"Dl. Richards a refuzat să se conformeze și a continuat să se deplaseze prin parcare. Conform angajatului Walmart, dl. Richards i-a spus ofițerului de poliție: 'Dacă vrei să las cuțitul jos, va trebui să mă împuști!'", a adăugat șeful poliției din Tucson.

Un al doilea polițist i s-a alăturat ofițerului Remington.

Cei doi l-au avertizat pe suspect să nu încerce să intre în magazinul Lowe's, specializat în decorațiuni și produse pentru locuință".

Ofițerul de poliție Remington ar fi încercat să încătușeze suspectul doborât de gloanțe

Conform imaginilor recuperate de poliție, suspectul a ignorat avertismentul iar polițistul Remington a tras asupra lui Richards, care a căzut din scaunul cu rotile și a rămas nemișcat la pământ. 

Ofițerul a tras de nouă ori, nimerindu-l pe bărbatul în scaun cu rotile în spate și în părțile laterale ale corpului.

Imaginile surprinse de camera de supraveghere a magazinului Lowe's îl arată pe polițist încercând să-i încătușeze la spate mâinile suspectului doborât.

Richards a fost declarat mort de echipajul de ambulanță sosit la fața locului.

Remington a fost concediat după tirul mortal. Biroul procurorului districtual din Pima a demarat o anchetă în acest caz.

Regina Romero, primarul din Tucson, a spus că acțiunea polițistului este "inadmisibilă și de nescuzat" și a precizat că susține o investigație completă a acestui incident. 

Ea le-a cerut cetățenilor să își păstreze calmul în timp ce ancheta este în curs.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close