Antena 3 CNN International News Tulpina Delta face ravagii în SUA: Peste 100.000 de persoane sunt internate. Record de spitalizări pentru ultimele 8 luni

Tulpina Delta face ravagii în SUA: Peste 100.000 de persoane sunt internate. Record de spitalizări pentru ultimele 8 luni

Numărul pacienților Covid din spitalele din SUA a depășit 100.000 joi, cel mai înalt nivel din ultimele opt luni.

Tulpina Delta face ravagii în SUA: Peste 100.000 de persoane sunt internate. Record de spitalizări pentru ultimele 8 luni
Sursa foto: Getty
de Alexandru Negrici    |    27 Aug 2021   •   18:18

Spitalizările Covid din SUA s-au dublat în ultima lună, iar în ultima săptămână, peste 500 de persoane cu COVID au fost internate în spitale, în fiecare oră, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Statele Unite au atins apogeul pentru spitalizări pe 6 ianuarie, când erau 132.051 pacienți infectați cu coronavirus, potrivit unui bilanț al Reuters.

Pe măsură ce campania de vaccinare s-a extins rapid la începutul anului 2021, spitalizările au scăzut și au atins un nivel minim de 13.843 pe 28 iunie.

Cu toate acestea, infecțiile COVID-19 au crescut brusc în iulie, după ce varianta Delta a devenit tulpina dominantă. 

Sudul SUA este epicentrul celui mai recent focar, dar spitalizările sunt în creștere la nivel național.

Florida are cel mai mare număr de pacienți spitalizați COVID-19, urmată de Texas și California, potrivit datelor Departamentului de Sănătate și Servicii Umane din SUA. 

Peste 95% din paturile de terapie intensivă sunt ocupate în prezent în Alabama, Florida și Georgia.

Trei state - California, Florida și Texas - se ridică la aproximativ 32% din totalul spitalizărilor COVID-19 pediatrice confirmate în Statele Unite.

În prezent, copiii reprezintă aproximativ 2,3% din spitalizările naționale COVID-19. Copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a primi vaccinul.

Țara speră la autorizarea vaccinului pentru copiii mai mici până în toamnă. Aceasta va avea loc cel mai probabil cu serul Pfizer Inc (PFE.N).

Dr. Anthony Fauci, cel mai mare expert în boli infecțioase din SUA, a declarat săptămâna aceasta că națiunea ar putea controla COVID-19 până la începutul anului viitor dacă vaccinările vor crește.

Statele Unite au administrat cel puțin o doză de vaccin la aproximativ 61% din populația sa, potrivit CDC.

×
Subiecte în articol: SUA
Parteneri
Avarie majoră în rețeaua de termoficare operată de Termoenergetica
x close