Antena 3 CNN International News Varianta Omicron este responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA

Varianta Omicron este responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA

Tulpina Omicron este cauza a peste 73% din cazurile noi de coronavirus din SUA, potrivit estimărilor publicate de Centrul pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA

Varianta Omicron este responsabilă pentru mai mult de 73% din noile cazuri din SUA
Sursa foto: Hepta.ro
de Alexandra Ionescu    |    21 Dec 2021   •   08:55

În săptămâna care s-a încheiat la 18 decembrie, Omicron a reprezentat 73,2% din cazuri, iar Delta a reprezentat încă 26,6%.

În săptămâna anterioară, încheiată la 11 decembrie, Omicron a fost estimat la 12,6%, faţă de 87% pentru Delta. Anterior, CDC a estimat că Omicron a reprezentat aproximativ 3% în acea săptămână.

În săptămâna care s-a încheiat la 4 decembrie, Omicron a cauzat mai puţin de 1% din cazurile noi.

Omicron este chiar mai răspândit în anumite părţi ale ţării - reprezentând peste 95% din cazurile din anumite părţi din nord-vest şi sud-est, informează mediafax, potrivit CNN.

Dr. Anthony Fauci a avertizat duminică la „Starea Uniunii” de la CNN că Omicron „va prelua” controlul în curând din cauza naturii sale extrem de contagioase.

Organizația Mondială a Sănătății spune că cazurile de Omicron se dublează la fiecare 1,5 până la 3 zile.

Între timp, moartea unui bărbat din Texas de 50 de ani este legată de Omicron, a anunțat luni judecătorul din comitatul Harris, Lina Hidalgo. Acesta este primul deces cunoscut și confirmat legat de Omicron în SUA.

Potrivit unui comunicat de la Harris County Public Health, bărbatul „era nevaccinat și fusese infectat anterior cu COVID-19. Individul prezenta un risc mai mare de complicații severe din cauza COVID-19 din cauza statutului său nevaccinat”.

Oamenii de știință încă așteaptă date privind severitatea Omicron în SUA, comparativ cu alte variante. Dar este de așteptat să pună o presiune suplimentară pentru sistemul de sănătate și în special pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

×
Subiecte în articol: SUA omicron COVID-19 infectări coronavirus
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close