Antena 3 CNN International News Vladimir Putin, cuvinte de laudă pentru Emmanuel Macron, la începutul discuțiilor de la Moscova

Vladimir Putin, cuvinte de laudă pentru Emmanuel Macron, la începutul discuțiilor de la Moscova

O nouă rundă de eforturi diplomatice menite să îndepărteze perspectiva unei intervenții militare ruse în Ucraina a început luni, odată cu discuțiile purtate la Moscova de președinții rus și francez, Vladimir Putin și Emmanuel Macron.

Vladimir Putin, cuvinte de laudă pentru Emmanuel Macron, la începutul discuțiilor de la Moscova
Sursa foto: CNN
de Adrian Iclozan    |    07 Feb 2022   •   19:04

Televiziunea rusă a transmis începutul discuțiilor pe parcursul cărora cei doi lideri au fost separați de o masă lungă, albă.

Vladimir Putin i-a mulțumit lui Emmanuel Macron pentru vizita la Moscova, afirmând că cele două țări au "preocupări comune" în legătură cu securitatea în Europa.

"Văd cât de multe eforturi depun conducerea actuală a Franței și președintele Franței, personal, în rezolvarea crizei legate de asigurarea unei securități pe baze egale în Europa pentru o perspectivă istorică extinsă și de soluționarea problemelor ce au o strânsă conexiune cu cele enumerate mai sus, și anume, soluționarea crizei interne din sud-estul Ucrainei. Am discutat toate aceste probleme la telefon, suficient de detaliat. Știu că aveți propriile păreri pe aceste teme și mă bucur că am oportunitatea de a discuta toate aceste aspecte, față în față", a spus liderul rus.

La rândul său, președintele francez și-a exprimat speranța că războiul va fi evitat și a spus că discuțiile au ca scop dezamorsarea tensiunilor și construirea "elementelor de încredere, stabilitate și vizibilitate pentru toată lumea".

Discuția de la Moscova a fost abordată de părți de pe poziții sensibil diferite.

În timp ce Macron a spus că se așteaptă la îndepărtarea amenințării militare după discuția cu Putin, partea rusă a estimat că o singură întâlnire nu poate duce la progrese decisive, dată fiind complexitatea situației.

După dialogul cu Vladimir Putin, Emmanuel Macron urmează să meargă la Kiev, pentru discuții cu omologul ucrainean Volodimir Zelensky.

×
Subiecte în articol: Emmanuel Macron Vladimir Putin
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close