Antena 3 CNN Life 3 idei de ținute confortabile pentru toamnă

3 idei de ținute confortabile pentru toamnă

Tranziția între vară și toamnă poate fi o provocare pentru garderoba fiecărei femei, fie că ne referim la persoanele care dedică un grad sporit de atenție trendurilor impuse de modă sau, din contră, la cele care preferă ținute clasice, lejere, gata de îmbrăcat în câteva minute.

3 idei de ținute confortabile pentru toamnă
Sursa foto: Unsplash,com
de Georgiana Adam    |    01 Oct 2021   •   17:32

Per ansamblu, acest proces reprezintă asocierea pieselor de vară cu elemente vestimentare confecționate din texturi groase, cu imprimeuri sofisticate, accentul plasându-se pe culori. Acum este momentul prielnic să combini nuanțele de alb, galben muștar sau roșu cu prestanța culorilor-bijuterie – grena, albastru safir, verde-smarald sau fucsia.

O perioadă potrivită pentru exersarea creativității, lunile de toamnă îți dau posibilitatea să experimentezi din punct de vedere cromatic și stilistic. Astfel, am pregătit o serie de exemple care te pot inspira în regândirea modului în care îți construiești ținutele potrivite pentru sezonul acesta.

Ținuta casual, cu pantaloni comozi și geacă de piele

O combinație perfectă între simplu și sofisticat, juxtapunerea texturilor creează un efect vizual plăcut și actual, dacă ne raportăm la tendințele modei. Pielea este un material complex, care scoate din anonimat orice ținută, iar pe măsura trecerii timpului, geaca de piele și-a păstrat o poziție fruntașă în rândul preferințelor. Pantalonii drepți aduc un ton serios ținutei, în timp ce perechea albă de adidasi dama demonstrează faptul că articolele sportive pot fi integrate cu ușurință în orice combinație stilistică. Pe lângă acest lucru, vor asigura un grad sporit de confort pe durata întregii zile.

Outfit bazat pe jocuri de imprimeuri și culoare

Dacă vremea de afară este imprevizibilă, poți recurge la metoda de layering, adică suprapunerea mai multor piese vestimentare. În acest caz, cămașa albă iese în evidență datorită puloverului roz pudrat și a gulerului bine definit. Mai mult, croiala simplă a pantalonilor model țigaretă pot flata orice tip de siluetă, în timp ce paltonul cambrat, cu un singur rând de nasturi, te ajută să faci față cu ușurință schimbărilor de temperatură.

De asemenea, avantajul acestei ținute este că poate fi purtată la diverse evenimente. La facultate, serviciu sau chiar la o cină cu prietenii, această combinație poate fi modificată în funcție de vremea de afară.

Rochia dreaptă într-o culoare puternică

Poate ți se pare monotonă alegerea unei rochii drepte, însă va deveni prietena ta cea mai bună în multe situații, datorită simplității sale. Ce înseamnă acest lucru? Ei bine, îți dă șansa să accesorizezi ținuta cu o mulțime de elemente. Poți opta pentru o curea aurie, care îți va sublinia talia și va crea un efect cromatic interesant, sau poți apela cu încredere la bijuterii: un inel, un set de brățări sau chiar un ceas.

Având în vedere că negrul predomină în alegerile femeilor, una dintre opțiunile promițătoare este trenciul clasic, ce poate fi purtat în mai multe moduri. Pe lângă faptul că vei atrage atenția celor din jur cu acest ansamblu, materialul îți va ține de cald în zilele friguroase.

O perioadă potrivită pentru creativitate și experimentare, procesul de tranziție îți dă posibilitatea să-ți pui în practică ideile stilistice și să mai păstrezi alături piesele estivale care ți-au ținut companie toată vara. Alături de acestea își pot face apariția sacourile cu imprimeuri puternice, eșarfe, dresuri groase, tricotaje subțiri, pantofi, botine și accesorii de sezon.

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close