Antena 3 CNN Life 3 puncte cheie de care să ții cont ca student, pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe viitor

3 puncte cheie de care să ții cont ca student, pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe viitor

Anii dedicați studiilor ar trebui să nu fie doar o vreme în care să te pregătești pentru viitoarea profesie, ci și perioada în care să te gândești la obiectivele și perspectivele tale pentru viitor.

3 puncte cheie de care să ții cont ca student, pentru a-ți asigura stabilitatea financiară pe viitor
de Redacția Antena 3 CNN    |    08 Iul 2022   •   13:13

Astfel, în funcție de facultatea aleasă, ai putea verifica piața muncii, oportunitățile de angajare, dar și să începi crearea unei strategii care să te ajute la menținerea unei stabilități financiare. Cum programele școlare nu cuprind instrumente care să îi îndrume pe studenți să-și dezvolte această latură, iată câteva exemple care te vor ajuta în acest demers.

Alege un cămin cu oportunități

Chiar dacă mulți studenți nu acordă o atenție sporită acestui capitol, alegerea unui cămin studențesc diferit față de cele obișnuite reprezintă un punct important în asigurarea unei stabilități financiare. Un astfel de loc pune la dispoziție oportunități incredibile, unde poți studia și te poți dezvolta ca om, într-un mediu creativ, deschis cunoașterii și experimentării, într-o comunitate multiculturală care promovează inițiativa personală, înțelegerea, respectul și prietenia.

Un astfel de campus este West Gate Studios, gândit de antreprenorul Liviu Tudor, un cămin ce îndeplinește toate standardele europene. West Gate Studios îți oferă posibilitatea de a studia în condiții optime, având o cazare excelentă, facilități de ultimă generație, spații de relaxare și multe alte beneficii. De asemenea, în funcție de domeniul în care vrei să activezi, poți obține internshipuri în cadrul companiilor multinaționale care își au sediul în apropierea căminului. În plus, dacă îți dorești, te poți implica în managementul campusului și poți învăța să gestionezi încă din școală anumite resurse.

Productivitate pe termen lung

Stabilitatea financiară înseamnă să fii productiv pe termen lung și să găsești soluții nu doar pentru a economisi, ci și pentru a investi. Pentru a fi productiv, trebuie să înveți încă de pe băncile școlii ce înseamnă echilibrul dintre viața personală și muncă/ învățat. Educația de calitate nu înseamnă să înveți mecanic temele de dimineață până seara, ci înțelegerea profundă a vieții.

Poți reuși acest lucru dacă te înconjori de oameni cu aceeași mentalitate ca tine și dacă trăiești într-un mediu care îți oferă toate condițiile de a studia, dar și de a te relaxa. Spre exemplu, cei care locuiesc în West Gate Studios pot deveni asistenți rezidențiali, dobândind astfel experiență în soluționarea problemelor urgente, dar și a momentelor conflictuale.

Investește în educația financiară

În anii de școală, fiecare dintre noi reușește să acumuleze o mulțime de informații și cunoștințe și să-și dezvolte anumite abilități. Cu toate acestea, un element lipsește din majoritatea programelor școlare, iar acesta se numește educație financiară.

Având cunoștințele și competențele necesare, vei putea face alegerile optime în ceea ce privește viitorul tău financiar și îți vei controla cu succes bugetul și cheltuielile. Indiferent că alegi să mergi la cursuri sau decizi să încerci să înveți singur, există o mulțime de materiale, cărți și webinarii care te pot introduce în acest segment. Educația financiară presupune implementarea unor concepte sănătoase, care să-ți aducă satisfacții de ordin material, pe termen scurt și, cel mai important, pe termen lung.

×
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close