Antena 3 CNN Life A murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

A murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni

A murit la vârsta de 23 de ani, după ce a salvat 360 de oameni
Sursa foto: sursa foto: punct.tv
07 Noi 2016   •   16:30

Această întâmplare a avut loc pe 5 septembrie 1986, în orașul Karachi din Pakistan. Un grup de islamiști radicali a atacat un avion al companiei aeriene „Pan American” (SUA).

Atacul terorist se putea încheia cu moartea a sute de oameni. Însă acest lucru îngrozitor a fost împiedicat de Neerja Bhanot, o stewardesă curajoasă, care și-a jertfit fără ezitare viața, salvându-i pe pasagerii acestui avion.

Neerja a absolvit o școală medie din Mumbai. Apoi a lucrat ca model, reprezentând o mulțime de branduri cunoscute. În martie 1985 ea s-a căsătorit în urma unui aranjament matrimonial organizat de către părinți. Însă soțul ei a fost nemulțumit de zestrea obținută și peste 2 luni a renunțat la căsnicie. După aceasta Neerja a hotărât să devină stewardesă la compania „Pan American”.

Bhanot era șefa însoțitorilor de bord a zborului PA 73. Avionul a decolat din Mumbai și a aterizat la ora 05:00 în orașul Karachi din Pakistan. În momentul aterizării, pasagerii și membrii echipajului au fost luați ca ostatici de către patru teroriști înarmați. Neerja a reacționat imediat: ea a reușit să-i preîntâmpine pe piloți și aceștia au părăsit avionul printr-o trapă de rezervă.

Continuarea, pe punct.tv.

×
Subiecte în articol: poveste virala
Parteneri
Categoria de români care va primi 1.500 de lei în plus la pensie
x close